Werkgroep AuteursManagement (WAM)

Uitgeverij Van In heeft een Werkgroep AuteursManagement. Een aantal collega’s, uitgevers maar ook collega's met andere functies, denken er vanuit hun ervaring na over hoe ze auteurs kunnen ondersteunen, hoe nieuwe auteurs gevonden kunnen worden en hoe je relaties met vroegere auteurs kunt onderhouden.

WAM vergadert een aantal keren per jaar en werkt initiatieven uit die bovenstaande doelen moeten dienen.

Voorbeelden van WAM-initiatieven

  • Het auteursfeest: de voorbije jaren organiseerden we al heel wat auteursfeesten: een receptie, een staand buffet, een gastoptreden ...
  • Opleidingen: soms is het handig om een interne opleiding voor onze auteurs te organiseren.  De invulling van deze opleiding sluit aan bij de behoeften die auteurs en uitgevers aanvoelen m.b.t. de didactische of praktische kant van het auteur zijn (bv. hoe omgaan met verschillende leerstijlen, hoe differentiëren, hoe digitaal lesmateriaal integreren …). Als je een dergelijke opleiding volgt, krijg je van de uitgeverij een attest zodat je de opleiding als bijscholing in je schooldossier kunt bijhouden. Suggesties voor zo’n opleiding mag je melden aan je uitgever.

Heeft u een WAM-idee? Bespreek het dan zeker met uw uitgever!