IT-toepassingen

Digitaal lesmateriaal kan in verschillende vormen aangeboden worden. Naast oefeningen en lessen die in een tool als Hot Potatoes en Cool Tomatoes gegoten kunnen worden, kunt u ook andere vormen overwegen. Vraag aan uw uitgever of u kunt beschikken over andere tools. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden die in het verleden al gebruikt werden. Staat uw idee niet in deze lijst, contacteer dan uw uitgever en bespreek samen wat haalbaar is.  

Educatieve games

De uitgeverij beschikt over een zestal educatieve games waarin u de leerstof kunt testen. Zo krijgt u een speelse afwisseling om uw lesmateriaal aan de leerlingen aan te bieden.
Het enige wat u moet aanleveren is een lijst met minimaal een veertigtal meerkeuzevragen en een kort, eenduidig antwoord (bv. een cijfer of letter). Kies samen met uw uitgever of redacteur de lay-out waarin het spel gegoten kan worden.
Voorbeeld van een educatieve game

Lijsten

Wilt u een digitale versie van uw (alfabetische) woordenlijst, begrippenlijst of mini-encyclopedie, dan moet die als een Excel-bestand aangeleverd worden. Vaak kan de inhoud ervan ook gewoon uit het boek overgenomen worden. Vraag meer uitleg aan uw uitgever of redacteur.

Presentaties, documenten en werkbladen

Wit u een presentatie of een ander document digitaal aanbieden, vraag dan vooraf aan uw uitgever of redacteur om een sjabloon aan te maken in de stijl van het boek. Daarna kunt u allerlei Office-documenten (doc, xls, ppt) aanmaken en aanleveren.