Hoe lang duurt het voor uw leermiddel beschikbaar is?

Als het werk van de auteur erop zit, moet er nog heel wat gebeuren vooraleer uw leermiddel op de schoolbanken ligt.

Uw uitgever heeft onder andere samen met de productie-afdeling de afwerking van uw boek bepaald. Soms wordt daarbij gekozen voor een uitzonderlijke afwerking zoals een houten box, een mooie ringmap …: deze ‘uitvoeringen’ maken een product vaak duurder en nemen veel tijd in beslag; daarom proberen we ze meestal te vermijden.

De laatste fase

  • Zodra de laatste proef van uw (folio) leermiddel goedgekeurd is, wordt het voor druk en afwerking naar de drukker gestuurd. Vanaf dan moet u zeker 4 weken rekenen voor alles in onze magazijnen aangeleverd wordt. Een digitaal leermiddel moet op een cd-rom gedupliceerd worden, of online gezet worden. Dit neemt wat minder tijd in maar we nemen hier toch ook een drietal weken marge.
  • Nadat de producten in voorraad zijn, moet u voor alle zekerheid nog een extra week voorzien om ze volledig administratief te verwerken. Daarna kunnen ze uitgeleverd worden en krijgt u uw auteursexemplaren toegestuurd.

Goed om te weten

Als u producten in het volle verkoopsseizoen verschijnen, gebeurt het dat onze magazijnmedewerkers voorrang geven aan de verwerking van de bestellingen van de scholen. Daardoor krijgt u als auteur uw boeken soms zelfs later aan dan dat je school ze bezorgd krijgt.  Check dan even met uw uitgever of uw exemplaar effectief nog in de wachtrij staat.

Tot slot: heel wat scholen bestellen hun boeken via een lokale boekhandel. Voor boeken die laat in het seizoen verschijnen ontstaat soms een vertraging in de uitlevering van twee extra weken. Zowel in onze magazijnen als in de boekhandel is het dan alle hens aan dek om de bestellingen verwerkt te krijgen. Zorg er dus voor dat uw producten tijdig klaar zijn!