Hoe werk je met Optimaal GO?

Korte inleiding

Bij het begin van elk hoofdstuk maakt de leerling aan de hand van een korte inleiding kennis met het onderwerp waarover hij/zij iets leert. Meteen wordt getoond wat er te kennen en te kunnen is op het einde van dat hoofdstuk.

Bekijk voorbeeldpagina's

Inleiding

(Klik op de afbeeldingen voor de vergrote weergave)

Stap voor stap
Stap voor stap

Stap voor stap komen de leerlingen meer te weten over getallenleer en meetkunde in het dagelijks leven. Ze leren formuleren in definities, eigenschappen of besluiten. Na elk stukje kunnen ze de kennis inoefenen. Het oefenmateriaal is te herkennen aan het ruitjespapier in de marge. Zowel bij theorie als oefeningen zie je soms X staan; dat is extra leerstof. Je kan als leraar aangeven wat precies voor wie is.

Bekijk het filmpje over Optimaal GO!

Als je deze pijl in een hoofdstuk tegenkomt, kan je als leraar de leerlingen wegwijs maken en zeggen welke leerweg - met oefeningen op maat, helemaal volgens tempo en niveau - het best bij welke leerling past.

Leerwegwijzer
Woordverklaring
Woordverklaring

Ook in wiskunde kom je woorden tegen die je niet elke dag gebruikt. Die moeilijke woorden staan in het paars, onderlijnd, en kunnen de leerlingen snel terugvinden door het cijfer in de marge. Achteraan in elk hoofdstuk geven we de verklaring van die woorden. Als de leerlingen ze tegenkomen, kunnen ze alvast zelf even nadenken wat de verklaring zou kunnen zijn!

Bekijk voorbeeldpagina's

Samenvatting

Op het einde van elk hoofdstuk vinden de leerlingen alles wat ze hebben geleerd, bijeengebracht in een handige samenvatting. Die kunnen ze gebruiken als hulp bij het studeren.

Bestel de leerwerkschriften van Optimaal GO!

Samenvatting

Wil je nog meer? Neem tablet of computer en verken ons onlineleerplatform, diddit. Daar vind je nog meer oefeningen op maat van de leerling zodat hij/zij de leerstof helemaal onder de knie krijgt.

Bekijk alle informatie over diddit