Optimaal GO!

De methode Optimaal GO! is te gebruiken in alle netten en doorbreekt het beeld dat wiskunde een moeilijk en oninteressant vak is. Het uiteindelijke doel is om elke leerling te motiveren om ten minste het basisniveau te halen. Uiteraard zetten we daarbij in op zowel remediëring als verdieping met materiaal op het niveau van elke leerling.

Nieuwe edities conform de nieuwe eindtermen

Sinds schooljaar 2020-2021 bieden we de nieuwe editie van Optimaal GO! 1 aan met een aangepaste hoodfstukindelingnieuwe leerwegen voor meer differentiatiemogelijkheden en een uitgebreider aanbod oefeningen.

Ook Optimaal GO! 2 is afgelopen jaar volledig vernieuwd. Nieuwe, geïntegreerde leerinhouden, extra leerwegen, een ruimer aanbod oefeningen, ... Sinds september '21 ga je aan de slag met een volledig vernieuwde, conforme wiskundemethode!


Bekijk inkijkexemplaren van Optimaal GO! Bekijk het aanbod
 

optimaal go jaar 1 en jaar 2


 


Waarom kies je voor Optimaal GO! ?
  • Vertrek vanuit de leefwereld van de jongeren, met herkenbare toepassingen.
  • Bied voldoende variatie en oefenkansen. Theorie wordt in korte, heldere blokken aangebracht en steeds gevolgd door een inoefenmoment, zodat leerlingen zich de leerstof meteen eigen kunnen maken.
  • Beschik over een stevig uitgebreid aanbod oefeningen, perfect voor ruime differentiatie en remediëring.
  • Besteed aandacht aan probleem oplossend denken met de nieuwe rubriek 'Optimaal problemen oplossen'.
  • Laat je leerlingen hun leertraject mee opvolgen en motiveer hen bij elke stap
  • Gebruik heel wat extra materiaal op diddit (online oefeningen, remediëringsopdrachten, ICT-fiches, taken & toetsen, verdiepend materiaal ...) en zorg voor elke leerling voor een traject op maat met de adaptieve oefeningen op ieders niveau.

OptimaalGO_diddit_beeld


Optimaal GO! en diddit, het beste van twee werelden
Het onlineleerplatform diddit ondersteunt jou als leerkracht in het secundair onderwijs voor, tijdens én na het lesgeven. Benieuwd hoe Optimaal GO! werkt op diddit?

Ontdek alles over diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur