Een heldere structuur

Inleiding formule 1

(klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave)

Inleiding

Bij het begin van elk hoofdstuk maakt de leerling in een korte inleiding kennis met het onderwerp waarover hij/zij iets leert.

Bekijk voorbeeldpagina's en inhoudsopgaves

Planner

In de ‘Planner’ kan de leerling volgen wat hij/zij allemaal al gedaan heeft in een hoofdstuk.
Als het bolletje telkens ingekleurd wordt bij het afwerken van een onderdeel, kun je mooi de voortgang van de leerling volgen.

Planner
evaluatie
Evaluatie en scoreblad

Op deze pagina kan de leerling scores bijhouden, ontdekken welke oefeningen nog gemaakt moeten worden en eindresultaten verzamelen.

Aan de slag

In ‘Aan de slag’ krijgt de leerling de leerstof te zien. Op basis van het logo in de kantlijn weet de leerling of hij/zij zelf een verwerkingsopdracht dient te maken. Andere logo's geven aan of het rekenmachine gebruikt mag worden, ... .

aan de slag nieuw

(klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave)

Ben ik mee 2

(Klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave)

Ben ik mee?

In ‘Ben ik mee?’ ontdekt de leerling waar hij/zij goed of minder goed in is. Als de scores netjes ingevuld worden op het scoreblad, vindt de leerling makkelijk terug welke oefeningen gemaakt moeten worden in ‘Op mijn maat’.

Op mijn maat

Het resultaat uit ‘Ben ik mee?’ leidt automatisch naar oefeningen op maat van de leerling, oefeningen die hij/zij aankan! Alle oefeningen binnen een onderwerp hebben hetzelfde doel. Het is de persoonlijke 'rijstijl' die bepaalt onder welk metertje de leerling oefent.

Op mijn maat nieuw

Even samenvatten nieuw

(klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave)

Even samenvatten

Op het einde van elk hoofdstuk vindt de leerling alles wat hij/zij heeft geleerd, bijeengebracht in een handige samenvatting. Die kan gebruikt worden als hulp bij het studeren.

Test op mezelf

In ‘Test op mezelf’ kan de leerling eigen vorderingen meten. Wedden dat iedereen een versnelling hoger geschakeld is?

Test op mezelf nieuw
Gamezone
Gamezone

De gamezone sluit elk hoofdstuk af met een puzzel, een spel of een uitdaging. Wiskunde is leuk!

Wil je nog meer? Neem tablet of computer en verken ons onlineleerplatform, diddit. Daar vind je nog meer oefeningen op maat van de leerling zodat hij/zij de leerstof helemaal onder de knie krijgt.

Bekijk alle informatie over diddit