WONDER en STEM

 

WONDER telt zes projecten om je lessen te verrijken. Daarin staan onderzoeksvragen centraal. Elk project geeft je voldoende vrijheid en flexibiliteit om het aan te passen aan het niveau en de infrastructuur van jouw klassen. Jij blijft als leerkracht dus aan het roer zitten voor de specifieke invulling.


Voor het KathOndVla

Drie extra onderzoeksprojecten zijn verplichte

leerstof (één per wetenschapsdomein).


Voor het GO!, POV en OVSG

Alle projecten vormen extra materiaal.

Er zijn geen verplichtingen.De 3 onderdelen in elk project

  1. verken: situering in de leefwereld en probleemstelling
  2. onderzoek: de leerlingen stellen onder begeleiding verschillende deelonderzoeken op en leggen de resultaten samen om tot het antwoord van een centrale onderzoeksvraag te komen.
  3. creëer: de leerlingen gebruiken de inzichten van het onderzoek om een technisch probleem op te lossen.

 

Elk project is dus uitgebreid met een STEM-luik waarin wiskundige verwerking, bouwen en ontwerpen van apparaten, kleine programmeeropdrachten... gekoppeld worden aan de onderzoeksresultaten van het project. Zo is WONDER dus een methode die ook integraal gebruikt kan worden in de basisoptie STEM-Wetenschappen.Onze projecten werden nagelezen én goedgekeurd door Lieselot Van Gysel, leerkracht en STEM-ambassadrice voor Vlaanderen. In dit filmpje licht ze toe waarom zij fan is van WONDER en de onlineprojecten.

 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur