WONDER

WONDER is een nieuwe uitgave voor wetenschappen in het tweede jaar van de A-stroom.

De methode zet volop in op actief leren: vanuit de voorkennis en het dagelijks leven worden problemen geformuleerd waarmee leerlingen zelf aan de slag gaan. In dit doe-boek worden ze op die manier uitgedaagd om na te denken over de drie wetenschapsdomeinen: biologie, chemie en fysica. Zo vormt WONDER een kompas voor je leerlingen bij het maken van hun studiekeuze voor de tweede graad.

Bekijk het volledige leerwerkboek
Waarom kies je voor WONDER?
  • realiseert de nieuwe eindtermen
  • op maat van meerdere basisopties
  • flexibel inzetbare uitgave
  • glasheldere structuur legt de link met andere wetenschapsvakken
  • maakt differentiatie écht haalbaar

Hoe werk je met WONDER?
Cover Wonder
Bekijk de uitgebreide infosessie
ondersteuning voor de leerkracht
Voor wie is WONDER?

Twee basisopties, één boek!

Basisoptie Moderne Talen - Wetenschappen

  • Zijn er in je school 2 lestijden per week voorzien voor dit vak? Dan kies je een aantal thema's in het boek en minstens1 project bij het onlinemateriaal. Het leerwerkboek biedt dus ruimte om zelf keuzes te maken maar je dekt alle eindtermen op het einde van de rit uiteraard af. 
  • Beschik je over 3 lestijden? Dan verruim je het aantal thema's en projecten. In totaal zijn er 9 thema's en 6 online projecten om rond te werken.

Basisoptie STEM-wetenschappen

  • Heb je 4 of 5 lestijden voor dit vak? Ook dan is WONDER geschikt voor jouw klassen. Naast de uitgave zijn er 6 projecten waar telkens een STEM-luik aan gekoppeld wordt.
WONDER EN STEM

 
WONDER is een duidelijk en gebruiksvriendelijke methode met een ruim aanbod lesmateriaal. Bovendien is er ruimte voor eigen inbreng en sluit de inhoud goed aan bij de leefwereld van jongeren.

Leerkracht wetenschappen, Regina Pacisinstituut (Hove)

 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur