GENIE & GENIE GO!

Wetenschappen voor de doorstroomfinaliteit 

GENIE en GENIE GO! zijn nieuwe reeksen voor biologie, fysica en chemie voor de doorstroomfinaliteit. De methode zet volop in op het evenwicht tussen wetenschappelijke kennis en actief, onderzoekend leren. We bieden een volledig aanbod met aparte uitgaven biologie, fysica of chemie voor 1 of 2 uur.

GENIE is de opvolger van de wetenschapsmethodes BIOgenie(-T), BIOgenie GO!(-T), Bio voor jou, ION (GO!), Sirius(-T) en Quark(-T). We bouwen verder op de leerlijn wetenschappen van jaar 2 uit de methode WONDER. 

  • Evenwicht tussen wetenschappelijke kennis en boeiende onderzoeken
  • Geïntegreerde didactiek wetenschappen en STEM
  • Gemeenschappelijke bouwstenen voor biologie, fysica en chemie
  • Visuele insteek met uitgebreid aanbod lesmateriaal
  • Aandacht voor online leren, differentiëren en leren leren
  • Aparte uitgaven voor GO! en KathOndVla
Doe je voordeel met de GENIE & GENIE GO!-reeks!

Ga je als school in september aan de slag met de 3 wetenschapsdisciplines van GENIE of GENIE GO! ?

Bestel het speciale 3-in-1 voordeelpakket en ontvang 30% korting op je Comfort (PLUS) Pack. Meer info hierover bij je educatief adviseur.width=

Covers_GENIE_Overzicht_1bis

Gemeenschappelijke bouwstenen 

De GENIE-reeks is samengesteld uit gemeenschappelijke bouwstenen voor de 3 wetenschapsvakken. De zogenaamde grote ideeën (big ideas) geven hierbij een fundament aan de verschillende wetenschappelijke disciplines. Uiteraard verliezen we de eigenheden van elke wetenschap niet uit het oog en leggen we andere accenten bij biologie, fysica en chemie.

De GENIE-reeks bouwt wetenschapslessen op eenzelfde manier op. Zo zijn er geen tegenstrijdigheden tussen de 3 vakken en werken de leerlingen volgens een heldere structuur met een eenduidige wetenschapsaanpak. De uitgaven houden rekening met elkaar in functie van de volgorde van onderwerpen, gekende leerstof en voorkennis.

Extra lesmateriaal
Om leerlingen de leerstof echt onder de knie te laten krijgen voorziet GENIE instructiefilmpjes, kennisclips en demovideo’s. GENIE zet ook sterk in op kwalitatieve beelden, tekeningen en foto’s. In de uitgave zelf vind je duidelijke, relevante beelden die de leerstof ondersteunen. Het beeld wordt telkens bij de leerstof gezet, zodat de transfer tussen de theorie en beeld optimaal is. Als leerkracht vind je bij het online lesmateriaal op diddit nog heel wat alternatieve beelden.

 
Wil je een methode die rust brengt voor de leerkracht en leerlingen maar toch alomvattend is, die werkt met een moderne en vlotte digitale ondersteuning, diddit, dan kies je voor GENIE.

Leerkracht chemie, Damiaaninstituut (Aarschot)


aso tso/kso bso
Doorstroomfinaliteit
(D)
Dubbele finaliteit
(D/A)
Arbeidsmarktfinaliteit
(A)
Domeinoverschrijdend
(DO)
Domeingebonden
(DG)


Bekijk het overzicht leerplannen en richtingen van het KathOndVla Bekijk het overzicht leerplannen en richtingen van het GO! en OVSG