Wees Wegwijs - Rijbewijs op School

Wat is Rijbewijs op School?

Dankzij het project Rijbewijs op School (ROS) kunnen alle leerlingen vanaf 17 jaar uit het laatste jaar secundair onderwijs gratis theorielessen volgen. In de vertrouwde schoolomgeving leggen zij vervolgens theorie-examen voor het rijbewijs B af.

Gratis lessen en examen

Wat kunt u als school gesubsidieerd krijgen? Een professionele rij-instructeur die 8 uur komt lesgeven op school. In die tijd stoomt hij de leerlingen klaar voor het gratis theorie-examen. Daarnaast besteedt hij in de lessen aandacht aan de thema's milieu en duurzame mobiliteit.  

Lesmateriaal

Vanaf september 2012 zal er educatief materiaal voor lesgevers en leerlingen gratis beschikbaar staan op een elektronisch leerplatform.

Daarmee zijn de vertrouwde niet-digitale leermiddelen nog niet overbodig geworden. De rijlesgever kan ook in de nieuwe opzet aanvullend lesmateriaal gebruiken. Zeker als hij de leerlingen optimaal wil voorbereiden op het theorie-examen. Het gekende Theorieboek rijbewijs B is dan de aangewezen keuze.

BuSo-scholen krijgen voor het schooljaar 2012-2013 nog € 10,60 subsidie per leerling voor de aanschaf van educatief materiaal. Voor hen is er het aangepaste Theorieboek Op weg naar Rijbewijs B.

Wees Wegwijs
uitgaven voor Rijbewijs op School:

B theorie boek NederlandsTheorieboek Rijbewijs B

Het Theorieboek Rijbewijs B is al jarenlang het perfecte hulpmiddel voor iedereen die zich voorbereidt op het theorie-examen voor de auto. Bovendien heeft de leerling ook nog eens toegang tot een oefenwebsite met persoonlijke kennismeter.

 • Alle actuele leerstof voor het examen.
 • Het verkeersreglement per thema duidelijk en eenvoudig uitgelegd.
 • Met foto's, 3D-tekeningen en verkeerssituaties.
 • Oefenvragen na de hoofdstukken.
 • Proefexamens met honderden vragen.
 • Toegang tot de interactieve oefenwebsite. 

Het theorieboek geeft de leerling alle bagage voor het examen. Als bonus kan hij ook nog eens intensief op de website oefenen. Daarom is dit pakket de beste keuze voor het succesproject Rijbewijs op School.  

B op weg naar rijbewijs B Theorie NederlandsTheorieboek Op weg naar rijbewijs B

De wegcode kan heel ingewikkeld zijn en bevat veel jargon. Met ons theorieboek ‘Op weg naar rijbewijs B’ nemen we die drempel weg. De heldere structuur en de bijgevoegde cd-rom met een flink pakket oefeningen garanderen een hoger slaagpercentage op het theoretisch examen.

 • Gebaseerd op het succesvolle Theorieboek rijbewijs B.
 • Kortere zinnen, aandacht voor moeilijke woorden en termen.
 • Korte lessen in plaats van hoofdstukken.
 • Moeilijke leerstof wordt regelmatig herhaald.
 • Met veel oefenvragen en foto’s.

Niet voor niets is dit een veelgebruikt handboek in onder andere het BSO en BUSO

De leerkracht kan gebruikmaken van de cd-rom voor de lesgever, die aansluit bij dit handboek.