TechnoScoop

Terug tijd voor techniek

TechnoScoop vertrekt vanuit de verwondering van je leerlingen. Van daaruit leren ze, via het technisch proces, na te denken over het ontwerpen en realiseren van oplossingen voor maatschappelijk relevante problemen.

TechnoScoop voorziet heel wat mogelijkheden voor differentiatie, op vlak van de ervaringsgebieden (biotechniek, constructie, energie, ICT en transport) en op het niveau van je leerlingen. Zo heb jij de vrijheid en de flexibiliteit om de reeks helemaal in te richten op maat van jouw lesaanpak en de mogelijkheden van je school.

We scheppen bovendien een kader om, tweemaal per jaar, de brug te slaan naar aardrijkskunde en natuurwetenschappen en multidisciplinair aan de slag te gaan.


Technoscoop 1  2
De troeven van TechnoScoop
  • Afgestemd op de verhoogde nood aan differentiatie binnen de diverse doelgroep van de eerste graad
  • De eerste methode voor techniek die zoveel vrijheid en flexibiliteit biedt aan de leerkracht
  • Evaluatie wordt objectief, efficiënt en haalbaar gemaakt
  • Coöperatief leren (CLIM) versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel en de motivatie bij leerlingen
  • Verhoogt je leer- én tijdwinst door optimaal gebruik van het leerplatform diddit
Bekijk de uitgebreide infosessie
Multidisciplinair werken met Scoop

 
TechnoScoop voldoet aan het leerplan, de opdrachten zijn gevarieerd en biedt verschillende niveau's bij de realisatieoefeningen.

Leerkracht techniek, Campus Ruusbroec (Laken)

 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur