Waarom werken met Microscoop?

Werken op maat

MicroScoop is gemaakt op maat van de B-stroom en biedt daarnaast nog heel wat mogelijkheden om te differentiëren.

 

Flexibel inzetbare thema’s

Elk leerpakket bestaat uit meerdere thema’s waarvan jij als leerkracht de volgorde bepaalt. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat je je lessen bv. kunt aanpassen aan themaweken op school of kunt afstemmen met collega’s over vakken heen.

 

Oefenen op maat van je klas

In ‘Nu is het jouw beurt’ wordt de leerstof uit het hele thema verder ingeoefend. Afhankelijk van de sterkte van jouw klassen kan je de oefeningen inzetten na elk hoofdstuk of na afloop van alle hoofdstukken.

 

Oefenen op maat van je leerling

Zijn je leerlingen meteen mee met de oefeningen in ‘Nu is het jouw beurt’, of net niet? Op diddit kunnen ze de leerstof verder inoefenen en/of remediëren. Vullen ze bovendien de checklist in het Portfolio online in, dan wordt hen van daaruit ook onmiddellijk een remediëringstraject voorgesteld.Bekijk het leerpakket Natuur 2u Bekijk het leerpakket Natuur 1u Bekijk het leerpakket Ruimte 1u
MicroScoop en STEM

In MicroScoop werk je op verschillende manieren aan de eindtermen rond STEM. In de handleiding zijn verschillende didactische wenken voorzien om via de leerpakketten van MicroScoop te werken aan de eindtermen rond STEM. 

Bovendien kun je bij elk leerpakket via diddit één of meerdere STEM-opdrachten vinden om je leerlingen aan de slag te laten gaan:

  • Hoe maak je een aardbevingsbestendige flat?
  • Hoe kun je voedselpakketten onbeschadigd vanuit de lucht droppen?
  • Wat hebben planten nodig om te groeien?

 

Elke STEM-opdracht volgt eenzelfde structuur: 

  1. duiding: situering in de leefwereld en probleemstelling
  2. onderzoek: de leerlingen stellen onder begeleiding verschillende deelonderzoeken op en leggen de resultaten samen om tot het antwoord van een centrale onderzoeksvraag te komen.
  3. creëer: de leerlingen gebruiken de inzichten van het onderzoek om een technisch probleem op te lossen.

Om alles voor jou overzichtelijk te houden, hebben we een overzicht van welke STEM-eindtermen waar en hoe worden bereikt. Dit overzicht kun je makkelijk bij je boek downloaden via het onlineleerplatform diddit. Met MicroScoop kan je dus zeker zijn dat je alle eindtermen en STEM-doelen bereikt.

Bekijk een STEM-project
Samen Microscoop
 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur