Differentiëren met MacroScoop in de dubbele finaliteit
Met de MacroScoop-reeks heb je heel wat extra troeven in handen om te differentiëren. We bieden mogelijkheden voor leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, maar bieden ook materiaal voor leerlingen die een extra uitdaging kunnen gebruiken.We verhogen het leerrendement in MacroScoop door spiraalsgewijs leren toe te passen. Dit heeft als voordeel dat de leerlingen leerstof verschillende keren krijgen aangeboden, in een relevante context.

Oefen op maat

In het onderdeel ‘Test jezelf’ kan de leerling oefenen op de leerstof. De oefeningen beslaan een brede waaier aan werkvormen. MacroScoop biedt voldoende oefenmateriaal aan zodat je in de klas steeds kan differentiëren. 

Bovendien kunnen alle leerlingen op diddit de leerstof verder inoefenen en/of uitdiepen met online adaptieve oefeningen en opdrachten op hun eigen niveau. Jij kan hun resultaten op de voet volgen en persoonlijk coachen.


Ondersteuning via video

Om labo’s en experimenten te ondersteunen in je klas, biedt MacroScoop verschillende labovideo’s aan. Dat is handig als je in de les niet altijd zelf de ruimte hebt om een experiment uit te voeren of als een leerling een les heeft gemist.

Toegankelijk extra lesmateriaal

In MacroScoop bieden we op verschillende momenten in het boek extra ondersteuning aan met het vademecum, woordenlijsten, ontdekplaten … Op verschillende plaatsen in het boek bieden we essentieel ondersteunend materiaal aan via een directe link met QR-codes. Zo geven we de leerlingen de tools in handen om zelfstandig aan de slag te gaan.


Sporenbeleid

Om maximaal aan differentiatie te doen, hanteert MacroScoop een sporenbeleid. Dit wordt aangegeven in de handleiding. Binnen eenzelfde inhoud of opdracht reiken we soms extra alternatieven aan. Een leerling moet minstens één van de aangeboden sporen volgen om het basisdoel te bereiken.


Uitdaging

Heb je leerlingen die wat extra uitdaging en informatie kunnen verwerken? Dan kun je hen aan de slag laten gaan met de Interessant om weten-kaders en ontdekplaten. Je kan het inzetten als differentiatie en om meer context te bieden bij het onderwerp.


Meer over MacroScoop graad 2