GENIE Natuurwetenschappen

Ga aan de slag met GENIE Natuurwetenschappen voor graad 3 in de doorstroomfinaliteit.

  • Gestructureerde didactische leerlijn met herkenbare contexten en probleemstellingen
  • Veel oefenmogelijkheden met oog voor differentiatie
  • Aandacht voor linken tussen de verschillende deelwetenschappen

In 2023 lanceren we dit nieuwe aanbod voor de derde graad. Wil jij op de hoogte blijven? Laat je gegevens achter via de knop hieronder!

Hou me op de hoogte
Covers_GENIE_NW_jaar5_leerschrift2

GENIE Natuurwetenschappen biedt een brede basis aan wetenschappelijke kennis met herkenbare contexten en probleemstellingen uit de leefwereld van de leerlingen.

We leggen linken tussen de verschillende deelwetenschappen en bouwen zorgvuldig een gestructureerde leerlijn uit waarbij de leerlingen actief en zelfstandig worden betrokken. Met GENIE Natuurwetenschappen geef je wetenschap op maat van je leerlingen met als doel maximale leerwinst en een algemene interesse voor wetenschap. 

We koesteren elementen zoals een groot aanbod oefeningen, boeiende onderzoeken en een geïntegreerde STEM-didactiek. GENIE Natuurwetenschappen laat je ook toe om zelf initiatief te nemen en het de lessen volledig naar je eigen hand te zetten. Bovendien is GENIE Natuurwetenschappen een methode die jou toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen.

GENIE Nieuws: aan de slag met actualiteit en wetenschap in de klas

Volg je ook graag de actualiteit over wetenschap? En wil je dit graag vertalen naar je klascontext? Neem dan zeker eens een kijkje naar de video's van GENIE Nieuws.

Verschillende keren per jaar nemen we de wetenschappelijke actualiteit onder de loep. Aan de hand van een video zoomen we in op interessant nieuws en linken we dit aan lesinhouden waarmee de leerlingen in de klas aan de slag gaan.

Ben je gebruiker van GENIE Fysica, Chemie Biologie of Natuurwetenschappen? Dan kun je in diddit bij het tabblad 'Materiaal' een nieuwe rubriek 'GENIE Nieuws' vinden met extra lesinformatie en verwerkingsopdrachten.

November 2022 - Waar komt energie vandaan?

De energieprijzen swingen de pan uit en meer dan ooit wordt er ingezet op duurzame energie. Maar waar komt energie nu vandaan?

Deze nieuwe aflevering van GENIE Nieuws zoomt in op de wet van behoud van energie en onderzoekt de verschillende manieren van energie opwekken. Bewegingsenergie, warmte-energie, kinetische energie, kernenergie... Het komt allemaal aan bod op een wetenschappelijk toegankelijke manier, én met een vette knipoog naar de leerlingen.

Een overzicht van de video's van GENIE Nieuws

Onderwerp

Korte inhoud

Oktober 2021 - Nobelprijs voor geneeskunde Hoe nemen we temperatuur en druk waar? David Julius en Ardem Patapoutian zijn met de Nobelprijs voor Geneeskunde bekroond voor hun onderzoek naar temperatuur- en tastreceptoren. Wat betekent dit nu precies? Wetenschapvlogster Jacotte Brokken geeft meer uitleg over de ontdekkingen die nu bekroond zijn.
Februari 2022 - James Webb Ruimtetelescoop Niet zo lang geleden lanceerden ESA, NASA en de Canadese Ruimtevaartorganisatie de grootste, de krachtigste en de meest complexe ruimtetelescoop ooit. Verwonder je leerlingen op een toegankelijke manier over de James Webb Ruimtetelescoop: Waarom lanceren we deze telescoop precies? Hoe ging de lancering er aan toe? Hoe werkt de telescoop met spiegels en optica?
Maart 2022 - Chemie als wapen De wetenschappelijke wereld is fantastisch! We kunnen mensen genezen, zotte gebouwen ontwerpen en de ruimte verkennen. Maar wetenschap kan ook een keerzijde hebben. Deze aflevering van GENIE Nieuws zoomen we in op chemie als wapen. We kijken hoe chemische wapens zijn geëvolueerd, van de Eerste Wereldoorlog, Tweede  Wereldoorlog tot vandaag.
Mei 2022 - Is lachgas echt om te lachen?
Lachgas is al een tijdje een hot topic onder leerlingen. Daarom nemen we dit gas eens grondig onder de loep: wat is lachgas precies en wat doet het?  Het lijkt onschuldig maar er zijn wel degelijk heel wat gevaren aan verbonden. We zoomen in op het chemische aspect van lachgas en hoe het vrijkomt aan de hand van druk en warmte-energie.
September 2022 - Het apenpokkenvirus onder de loep Het apenpokkenvirus is de laatste maanden niet uit de actualiteit weg te denken. Maar weten leerlingen wat dit virus precies is? Hoe het zich verspreidt? Wie het virus kan krijgen? Met deze nieuwe aflevering van GENIE Nieuws gaan we hier dieper op in.
November 2022 - Waar komt energie vandaan? De energieprijzen swingen de pan uit en meer dan ooit wordt er ingezet op duurzame energie. Maar waar komt energie nu vandaan?

Deze nieuwe aflevering van GENIE Nieuws zoomt in op de wet van behoud van energie en onderzoekt de verschillende manieren van energie opwekken. Bewegingsenergie, warmte-energie, kinetische energie, kernenergie... Het komt allemaal aan bod op een wetenschappelijk toegankelijke manier, én met een vette knipoog naar de leerlingen.




Ontvang elke aflevering in je mailbox