MicroScoop

Op onderzoek in de natuurwetenschappen

MicroScoop is een gloednieuwe methode voor Natuur & Ruimte (KathOndVla) en Natuurwetenschappen (GO!, POV en OVSG), op maat van de modernisering én op het niveau van leerlingen in de B-stroom. De opvolger van Puur Natuur maakt je wegwijs in de wetenschap van Natuur en Ruimte.

Leren door te doen, dat is het motto. Je leerlingen gaan aan de slag met de stappen van natuurwetenschappelijk onderzoek, in een glasheldere structuur en aangepaste vormgeving. Door het gebruik van leerpakketten, opgesplitst in aparte themabundels, kan je MicroScoop helemaal op maat van jouw school inzetten.

Hoe is MicroScoop opgebouwd?

MicroScoop bestaat uit 3 afzonderlijk te bestellen leerpakketten:

  • Natuur (2 uur)
  • Natuur (1 uur)
  • Ruimte (1 uur)
Lees meer over de inhoud van de leerpakketten

 

Microscoop NEW





Bekijk de uitgebreide infosessie
Ontdek de structuur van MicroScoop

Hoe kan je de leerpakketten van MicroScoop inzetten?

In de tabellen hieronder kan je zien welke pakketten je in welk onderwijssysteem kunt gebruiken. In het KathOndVla ga je, afhankelijk van het aantal uren voor wetenschappen, met het leerpakket Ruimte aan de slag in het eerste of het tweede jaar. In het GO!, POV of OVSG is het verbonden aan het vak wat je geeft.

 In het KathOndVla

Optie 1 Optie 2
2 lesuren in het 1jaar
MicroScoop Natuur (2 uur)
3 lesuren in het 1jaar 
MicroScoop Natuur (2 uur) +
MicroScoop Ruimte (1 uur)

2 lesuren in het 2jaar
MicroScoop Natuur (1 uur) +
MicroScoop Ruimte (1 uur)

1 lesuur in het 2e jaar
MicroScoop Natuur (1 uur)
Ontdek de troeven van MicroScoop

 In het GO!, POV of OVSG

Natuurwetenschappen Mavo of pav
MicroScoop Natuur (2 uur) MicroScoop Ruimte(1 uur)
MicroScoop Natuur (1 uur)

MicroScoop met extra online lesmateriaal van Bioleren.be

De auteurs van MicroScoop en MacroScoop gingen aan het werk en bekeken voor jou welke posters en kennisclips relevant waren bij hoofdstukken en onderwerpen van MicroScoop en MacroScoop. Zo hebben jij en je leerlingen meteen vanuit diddit toegang tot extra kwalitatief lesmateriaal.

Het lesmateriaal van Bioleren.be kun je inzetten in de klas zelf, als verwerkingsopdracht of als materiaal voor flipping-the-classroom. Hieronder vind je een overzicht van het lesmateriaal van Bioleren.be dat werd geïntegreerd.

Bekijk het extra materiaal van Bioleren.be

Bioleren_website2Logo_bioleren_website


 
Beknopt, to the point. Goede structuur. Mooie figuren en foto's.

Leerkracht natuurwetenschappen, Brugge

 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit