Inleving dankzij de spilfiguren

Doorheen deze reeks nemen spilfiguren je leerlingen mee op weg. Deze personages hebben herkenbare en diverse profielen en komen uit verschillende leefwerelden.  Dit zijn de vijf personages uit graad 1:

  

website mavo ik

De spilfiguren vertellen aan de hand van een strip in het leerwerkboek of via een filmpje op diddit met welke problemen ze in het dagelijkse leven geconfronteerd worden: het gaat bijvoorbeeld van pestproblemen tot een gestolen bankkaart. Hieronder kan je een voorbeeldfilmpje uit graad 1 bekijken.

 

In graad 2 werken we verder op de spilfiguren uit graad 1. Ook hebben we 3 nieuwe spilfiguren geïntroduceerd. In graad 2 zijn ze 15-16 jaar en lopen ze tegen problemen aan die herkenbaar zijn voor je leerlingen. Dit zijn de acht personages uit graad 2:

Spilfiguren_Graad2

Leerlingen kunnen zich vaak associëren met 1 of meerdere aspecten van een spilfiguur. Op die manier kunnen je leerlingen – door gebruik te maken van de spilfiguur – ook persoonlijke dingen vertellen, zonder dat ze zichzelf moeten blootgeven. 

Hieronder kan je een flimpje bekijken uit Mavo & ik 3.Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur