Mavo & ik 3 en 4

Ga aan de slag met maatschappelijke vorming in de arbeidsmarktfinaliteit.

  • Leerlingen leven en groeien mee met de spilfiguren
  • Structuur en opbouw in lijn met leernoden van de arbeidsmarktfinaliteit


Mavo en ik_diddit_beeld


Mavo & ik in graad 2

Maatschappelijke vorming in de arbeidsmarktfinaliteit

In 2020 lanceerden we onze nieuwe methode voor maatschappelijke vorming: Mavo & ik in de eerste graad. Vanaf 2021 kun je Mavo & ik gebruiken in jaar 3, vanaf 2022 ook in jaar 4. We lanceren de methode op het ritme van de modernisering van het secundair onderwijs, zodat jij volledig conform de leerplannen aan de slag kunt (KathOndVla).

Mavo & ik bereidt je leerlingen voor op een maatschappij in verandering. Op vraag van leerkrachten, komen de duidelijke structuur en geleidelijke opbouw van de opdrachten tegemoet aan de leernoden van leerlingen van de arbeidsmarktfinaliteit: we doen het stap voor stap.


mavo en ik graad 2

Inleving dankzij de spilfiguren

In graad 1 zijn er vijf spilfiguren die je leerlingen mee op weg nemen. Deze personages hebben herkenbare en diverse profielen en komen uit verschillende leefwerelden. Leerlingen kunnen zich vaak associëren met 1 of meerdere aspecten van een spilfiguur. Op die manier kunnen je leerlingen – door gebruik te maken van de spilfiguur – ook persoonlijke dingen vertellen, zonder dat ze zichzelf moeten blootgeven.

De spilfiguren zijn een groot succes, daarom hebben we besloten om ze mee te laten opgroeien met de leerlingen. Ook hebben we 3 nieuwe spilfiguren geïntroduceerd. In graad 2 zijn ze 15 à 16 jaar en lopen ze tegen problemen aan die herkenbaar zijn voor je leerlingen. 

Spilfiguren_Graad2
Ontdek de spilfiguren
Bekijk de uitgebreide infosessie over graad 2

 
De thema's sluiten goed aan bij de leefwereld van mijn leerlingen, waardoor ze er goed en graag met werken.

Leerkracht Mavo, Technisch Instituut Heilige Familie (Brugge)

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur