Actie! is de nieuwe, competentie- en praktijkgerichte methode voor Kantoor en Verkoop in de tweede en derde graad bso van het vrij onderwijs.
Actie!

Voor Kantoor en Verkoop in de tweede en derde graad bso van het vrij onderwijs

Actie! is de nieuwe, competentie- en praktijkgerichte methode die op een geïntegreerde manier alle competenties en doelstellingen uit de nieuwe leerplannen voor Kantoor en Verkoop behandeld.

Actie! besteedt veel aandacht besteedt aan het aanbrengen van vaardigheden en attitudes. In Actie! gaat er ook bijzondere aandacht naar gebruiksgemak en structuur, met verschillende, gemakkelijk uitscheurbare boekdelen. Daarnaast wordt er een duidelijke instructietaal gehanteerd, afgestemd op de doelgroep. 

Via een aantal fictieve spilbedrijven wordt de link naar de bedrijfswereld gelegd. Daarnaast biedt Actie! ook ondersteuning bij het werkplekleren door concrete samenwerking met een aantal bedrijven.

De ICT-doelstellingen worden geïntegreerd aangebracht, maar de aandacht voor overzicht en stappenplannen gaat nooit verloren. Het lesmateriaal van Actie! is systeemonafhankelijk. Dat betekent dat er met Office 2007, Office 2010, Open office e.a. gewerkt kan worden. In de reeks worden er met een aantal pakketten gewerkt, zoals DocuPlusSoft voor de documentenstroom, Typ-Top voor klaviervaardigheid, BoekPlusSoft voor boekhouden en BOB 50 voor boekhouden op computer.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur