Troeven van de 3e graad

In en rond de stad 

Leerlingen in de derde graad komen terecht op verschillende herkenbare en minder evidente plaatsen in en rond de stad. Die plaatsen vormen het uitgangspunt voor een rijke en diepe verkenning van verschillende terreindoelen.

In De rechte weg brengen de leerlingen bijvoorbeeld een bezoekje aan een rechtbank om het thema rechtvaardigheid uit te spitten. Het Museum voor levenskunsten opent zijn deuren voor enkele waardevolle lessen over verwondering. En De wereld, een winkel? zet bewust consumeren in de etalage.

Stapsteen in en rond de stad
De opbouw
  1. Elk hoofdstuk start met een 'Opstap', een beeld of filmfragment dat wordt verkend als introductie van het onderwerp.
  2. In 3 lessen wordt de het onderwerp verder uitgediept met korte tekstfragmenten, veel beelden en gevarieerde opdrachten op maat van uw leerlingen.
  3. Het idee 'Houvast' bevat telkens een opdracht waarbij de leerlingen de geziene leerstof van dat hoofdstuk toepassen.
  4. Op de laatste pagina, 'Mijn verhaal', verwerken de leerlingen de leerstof op een persoonlijke manier via een specifieke creatieve opdracht.

De volgorde waarin je de hoofdstukken behandelt, bepaal je zelf.

Stapsteen 5 nieuw
Bekijk het herwerkte leerwerkboek
Stapsteen 6 nieuw
Bekijk het herwerkte leerwerkboek
NIEUW: StapSteen 7

StapSteen 7 vertaalt het leerplan in een praktisch lessenpakket, volledig aangepast aan de leerlingen die al deels in het beroepsleven staan.

Alle thema's cirkelen als satellieten rond de mens en presenteren telkens een ander perspectief. Dit biedt je de kans om volop in te spelen op wat leeft bij je leerlingen.


De opbouw blijft hetzelfde als in leerjaar 5 en 6. De volgorde waarin je de thema's aan bod laat komen, bepaal je zelf. 

Bekijk het volledige leerwerkboek
StapSteen-7-schaduw


Verschijningsplanning

Wat is er nieuw in de herwerkte edities van StapSteen? 


Bekijk de uitgebreide infosessie over godsdienst
 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur