Troeven van de 2e graad

Stapstenen op de weg

 Leerlingen in de tweede graad leggen een traject af waarvan elk aspect wordt belicht in StapSteen. Zo bespreekt 'Crashtestdummy' het thema kwetsbaarheid, 'Tobit' gaat over de relatie met de ouders, 'MensenZoo' over pesten. Elk onderwerp wordt stap voor stap opgebouwd en actief verwerkt, nauw aansluitend bij de leefwereld van uw leerlingen. Bij elk hoofdstuk hoort een extra opdracht die deel uitmaakt van een jaarproject.

stapstenen op de weg
De opbouw
  1. Elk hoofdstuk start met een 'Opstap', een beeld of filmfragment dat wordt verkend als introductie van het onderwerp.
  2. In 3 korte lessen wordt het onderwerp verder uitgediept met korte tekstfragmenten, veel beelden en gevarieerde opdrachten op maat van uw leerlingen.
  3. Het deel 'Houvast' bevat telkens een opdracht waarbij de leerlingen de geziene leerstof van dat hoofdstuk toepassen.
  4. Op de laatste pagina, 'Mijn plek', verwerken de leerlingen de leerstof op een persoonlijke manier via een specifieke creatieve opdracht.

De volgorde waarin je de hoofdstukken behandelt, bepaal je zelf.

stapsteen 3 nieuw
Bekijk het herwerkte leerwerkboek
stapsteen 4 nieuw
Bekijk het herwerkte leerwerkboek
Hoe pakken we de interlevensbeschouwelijke competenties aan?
Verschijningsplanning

Wat is er nieuw in de herwerkte edities van StapSteen? 


Bekijk de uitgebreide infosessie over godsdienst
Doorblader de folder van StapSteen
 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur