Ontdek Curieus graad 3

Curieus wil je leerlingen nieuwsgierig maken naar het vak godsdienst. Opdat ze niet verloren zouden lopen in het lesmateriaal, kozen we voor een heldere structuur die terugkeert in de drie gradenUit gesprekken met leerkrachten blijkt dat het nemen van notities in graad 3 voldoende aandacht moet krijgen om leerlingen voor te bereiden op het hoger onderwijs. Daarom pakken we het anders aan met een leerpakket in plaats van een leerwerkboek.
Activerend titelblad

Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een activerend titelblad. Zo krijgen de leerlingen meteen een eerste impuls mee.

Curieus1-GOEDtitelblad


Drie invalshoeken

We benaderen telkens het onderwerp vanuit drie invalshoeken. In graad 3 is elk hoofdstuk een metrohalte met een symbolische naam waaruit de impuls drie Sporen vertrekken. De leerlingen reizen mee en pikken onderweg de nodige kennis op. 

Online vinden de leerlingen verbredings- en verdiepingsmateriaal via wisselspoor.

Curieus 5 sporen spoor
Geen leerwerkboek, een leerpakket
De leerlingen krijgen net zoals in de andere graden een uitscheurbaar boek, zodat ze gemakkelijk pagina‚Äôs kunnen toevoegen of verplaatsen. Anders dan in een traditioneel leerwerkboek worden bronmateriaal en invulruimte van elkaar gescheiden: op de linkerpagina de bronnen en op de rechterpagina ruimte om gestructureerd te noteren. Op deze manier leren de leerlingen om hun eigen notities te maken op een overzichtelijke manier. 

curieus 5 notitieruimte
Naar de essentie

Na de 3 Sporen kom je aan bij het onderdeel Terminus. Op deze pagina komen de 3 sporen samen. Aan de hand van nieuwe bronnen en vragen verwerken we de inhoud van de hele metrohalte. 

Elk hoofdstuk eindigt met een Panorama. Het biedt de kans om verschillende wegen uit te gaan en je klas nog verder te gaan met het materiaal.


Curieus 5 essentie
Bekijk de uitgebreide infosessie over godsdienst
Wat bieden we online aan?
Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur