Ontdek Curieus graad 1

Curieus wil je leerlingen nieuwsgierig maken naar het vak godsdienst. Opdat ze niet verloren zouden lopen in het lesmateriaal, kozen we voor een heldere structuur die terugkeert in de drie graden.
Activerend titelblad

Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een activerend titelblad. Zo krijgen de leerlingen meteen een eerste impuls mee.

In leerjaar 1 komen de figuren Paulus, Bartimeüs, Petrus, Maria, Simson, Abel, Ester, Noach, Johannes en Deborah aan bod. Binnenkort ontdek je hier ook welke figuren in leerjaar 2 aan bod komen.

Curieus1-GOEDtitelblad


Drie invalshoeken

We benaderen telkens het onderwerp vanuit drie invalshoeken.

In graad 1 staan elk jaar 10 Bijbelse figuren centraal. De leerlingen werpen driemaal een Blik op deze figuren om hun verhaal te helpen begrijpen en een verband te leggen met hun eigen leven.

blik 1 - 3
Naar de essentie

Achteraan elk hoofdstuk nodigen we de leerlingen uit om de drie standpunten met elkaar te verenigen. Dat kan aan de hand van beelden of een tekst. Dit vinden de leerlingen telkens onder Gestript.

Tot slot vragen we de leerling om even stil te staan en een moment van (zelf)reflectie te nemen in het gedeelte In de spiegel.


indespiegel-gestript
Terugkerende items
Doorheen de hoofdstukken vinden de leerlingen niet enkel origineel bronmateriaal en leuke opdrachten. In graad 1 voorzien we ook kadertjes die hen extra stimuleren of uitnodigen om de leerstof samen te vatten.

In de stekelvraag stellen we een prikkelende vraag of uitdagende stelling die doet nadenken. 

In de Curieus! staat telkens een weetje of uitbreidingsleerstof voor snelle leerlingen. 

In de Terugblik vinden de leerlingen een beknopte samenvatting van de leerstof. 

terugkerendeitems
Bekijk de uitgebreide infosessie over godsdienst
Wat bieden we online aan?
Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur