Curieuzeneuzen

Dit digitaal woordenboek bevat 50 (inter)levensbeschouwelijke begrippen die aan bod kunnen komen tijdens je lessen godsdienst. Hiermee willen we extra ondersteuning bieden, zowel aan de leerling als de leerkracht. Vaak komen in het kader van de lessen godsdienst begrippen aan bod die zich niet gemakkelijk en snel laten verklaren. Ze vragen een extra woordje uitleg of moeten in een breder kader gesitueerd worden.

Deze fiches bieden telkens een verklaring van het begrip, maar geven ook de betekenis ervan aan voor de moderne (jonge) mens van vandaag. Bovendien krijg je bij elke fiche ook een verwijzing naar specifieke ingrediƫnten uit het geactualiseerde leerplan. Indien mogelijk worden sommige begrippen ondersteund door een beeld. De Curieuzeneuzen zijn voor zowel leerling als leerkracht bereikbaar via het lesmateriaal op het digitale platform diddit. De begrippen zijn geordend per graad en kunnen dus gemakkelijk opgezocht worden. Zowel de begrippen van graad 1, graad 2 als graad 3 zijn voor alle jaren beschikbaar.


Hoe pakken we ILC aan? Lees meer over onze ontdekplaten Doorblader de folder
Curieuzeneuzen_Kerstmis_Page_1
Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur