Curieus

Curieus is de nieuwe reeks godsdienst voor de A-stroom, doorstroom- en dubbele finaliteit (aso, tso en kso). Deze reeks is gemaakt op maat van het geactualiseerde leerplan van het Katholiek Onderwijs. De algemene modernisering van het secundair onderwijs heeft geen impact op de invulling vak godsdienst. De reeks Curieus geschikt voor alle richtingen van de doorstroomfinaliteit en van de dubbele finaliteit. 

Wat zijn de troeven van Curieus?

  • Curieus biedt een heldere structuur die meteen begrijpelijk is voor leerkracht en leerling.
  • De digitale ontdekplaten in diddit moedigen de leerlingen aan om zelf op onderzoek te gaan.
  • Video- en tekstgetuigenissen van mensen met diverse religieuze achtergrond verdiepen de interlevensbeschouwelijke dialoog.
  • De begrijpelijke taal en herkenbare thema’s geven godsdienst een plaats in de leefwereld van de leerlingen.
  • Het unieke lespakket voor de derde graad vormt een opstap naar het hoger onderwijs, met aparte pagina’s voor bronmateriaal en notities en veel ruimte voor differentiatie.


Curieus

Voor wie is Curieus?

A-stroom B-stroom aso tso/kso bso
Doorstroomfinaliteit
(D)
Dubbele finaliteit
(D/A)
Arbeidsmarkt finaliteit
(A)
Domeinoverschrijdend
(DO)
Domeingebonden
(DG)
✓*


*In de dubbele finaliteit wordt aan de vakwerkgroep van de school en in samenspraak met de directeur de keuze gelaten om te bepalen of men kiest om het doorstroom- of arbeidsmarktgericht leerplan te volgen. In de dubbele finaliteit kun je dus zowel met Curieus als StapSteen aan de slag, afhankelijk van het niveau van je leerlingen.Curieus1_cover

Curieus-3-cover

Curieus5_cover

Bekijk de uitgebreide infosessie over godsdienst

 
Curieus is de meest overzichtelijke en boeiende methode die er is!

Leerkracht godsdienst, Sint-Paulusschool (Waregem)

 

 logo


Diddit, het onlineleerplatform

Diddit is een motiverend onlineleerplatform, dat leraren en leerlingen optimaal ondersteunt. Het is perfect geïntegreerd in je lesmateriaal, waardoor jij zelf kan kiezen hoe je digitaal aan de slag wil gaan: van je eerste digitale stappen, blended learning tot fully digital!

Start je als school met een digitaal project waar leerlingen één op één met een laptop, tablet of Chromebook aan de slag gaan? Neem contact op met onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat van je school.

Benieuwd wat diddit allemaal kan?

Ontdek alle modules van diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur