STORIA HD
STORIA HD is een methode geschiedenis voor de A-stroom, doorstroom- en dubbele finaliteit.

  • NIEUW: voor het 4de jaar brengen we STORIA HD classic leerboek voor de domeingebonden doorstroomfinaliteit en dubbele finaliteit
  • Een beproefde, maar gemoderniseerde methode
  • Zeer uitgebreid bronmateriaal 
  • Een duidelijke structuur 
  • Sterke verhalende lesteksten bij STORIA HD Classic
  • Activerende aanpak bij STORIA HD Live en GO!
  • Digitale ondersteuning dankzij diddit
In 2023 lanceren we een vernieuwd aanbod voor de derde graad. Wil jij op de hoogte blijven? Laat je gegevens achter via de knop hieronder!

Hou me op de hoogte

 

StoriaHD_hybride_beeld

Waarom werken met STORIA HD?

Al jaar en dag is STORIA bekend en geliefd bij geschiedenisleerkrachten. Ook na de onderwijshervorming zetten we deze beproefde reeks verder, ditmaal onder de noemer STORIA HD (historisch denken). We behouden wat goed was — de solide structuur en heldere werkwijze — en brengen historisch denken nog meer naar de oppervlakte. Kennen en kunnen behouden hun plaats, en redeneren over bronnen wordt nog explicieter gemaakt.  

Daardoor is STORIA HD de methode bij uitstek waarin je als leerkracht gebruik kan maken van de overzichtelijke structuur, maar toch nog voldoende vrijheid hebt om je eigen accenten in je lessen te leggen. Bekijk de infosessie over graad 1
Bekijk de infosessie over graad 2

 
STORIA HD is een methode die leerlingen uitdaagt om na te denken over het heden en het verleden, voldoet aan de leerplandoelen en geschiedenis leuk maakt.

Leerkracht geschiedenis, OLV-ten-Doorn College (Eeklo)

StoriaHD_diddit_beeld

STORIA HD en diddit, het beste van twee werelden
Het onlineleerplatform diddit ondersteunt jou als leerkracht in het secundair onderwijs voor, tijdens en na het lesgeven. Benieuwd hoe STORIA HD werkt op diddit?

Ontdek alles over diddit

Ontdek diddit bij STORIA HD
Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur