Het aanbod van GENIE Fysica en GENIE Fysica GO! ?

GENIE (GO!) wil de leerlingen voorbereiden op en ondersteunen in het zelfstandig verwerken van de leerstof. Er is een duidelijke leerlijn van jaar 3 tot jaar 6. We begeleiden hierbij jouw leerlingen naar het werken met een leerboek in de derde graad. 

In jaar 3 kunnen de leerlingen aan de slag met een leerschrift. Een leerschrift is geen traditioneel leerwerkboek. We zetten de nodige stap verder in het zelfstandiger verwerken van de leerstof. Een leerschrift is een uitgave waar we theorie bundelen en gestructureerd afwisselen met onderzoeken en opdrachten. Zo blijft GENIE een actieve en onderzoekende methode, maar ondersteunen we tegelijkertijd de leerlingen met de nodige theorie om zo een stevige basis wetenschappelijke kennis en inzichten te verwerven. Vervolgens leren we de leerlingen ook notities nemen. Dat kan zowel op papier als in het e-book. 

In jaar 4 bieden we de optie aan om verder te werken met het gekende leerschrift of je kan kiezen voor een leerboek dat geschikt is voor de 1-, 2- en 3-uursrichtingen. Leerlingen zullen het concept van GENIE herkennen, welke keuze je ook maakt. Bij het leerboek bieden we geen werkboek aan. In het leerboek zal je een uitgebreid aanbod vinden aan oefeningen. Op diddit vind je vervolgens niet alleen extra afdrukbare oefenbladen maar ook adaptieve online oefenreeksen. Op die manier is er helemaal geen nood aan een werkboek en hebben je leerlingen toch voldoende oefenmogelijkheden. 

Heb je nog een vraag over GENIE Fysica? Bekijk dan zeker onze pagina over de veelgestelde vragen.

Jaar 3 (vanaf 2021) Jaar 4 (vanaf 2022)
Leerschrift 3.1 / 3.2 / 3.3 Leerschrift 4.1 / 4.2 / 4.3
of 1 leerboek voor 1, 2 én 3 uur

Covers_GENIE_Fysica_3_2022

Covers_GENIE_Fysica_4_2022


Vraag je digitaal leerschrift van jaar 3 aan

Op maat van jou en je leerlingen 

Voor de ontwikkeling van onze wetenschapsreeks hebben we geluisterd naar de noden van leerkrachten en die van leerlingen. Uitgever Tess Poppe geeft in dit filmpje een antwoord op volgende vragen:  

  • Hoe spelen we met GENIE Fysica in op de noden van de leerling?
  • Hoe komen we tegemoet aan de noden van de leerkracht?
  • Hoe zijn de inhouden in graad 2 opgebouwd?

Gemeenschappelijke bouwstenen 

De GENIE-reeks is samengesteld uit gemeenschappelijke bouwstenen voor de 3 wetenschapsvakken. De zogenaamde grote ideeën (big ideas) geven hierbij een fundament aan de verschillende wetenschappelijke disciplines. Uiteraard verliezen we de eigenheden van elke wetenschap niet uit het oog en leggen we andere accenten bij biologie, fysica en chemie.

De GENIE-reeks bouwt wetenschapslessen op eenzelfde manier op. Zo zijn er geen tegenstrijdigheden tussen de 3 vakken en werken de leerlingen volgens een heldere structuur met een eenduidige wetenschapsaanpak. De uitgaven houden rekening met elkaar in functie van de volgorde van onderwerpen, gekende leerstof en voorkennis.

 

 logo


Gratis toegang tot het onlineleerplatform diddit

GENIE Fysica & GENIE Fysica GO! geeft de leerling via een diddit-code in het leerboek of leerschrift gratis toegang geeft tot het onlineleerplatform diddit. De GENIE-reeks biedt veel mogelijkheden om digitale tools in te zetten om leerlingen optimaal te ondersteunen tijdens hun leerproces: online opdrachten met leerpaden, online portfolio, adaptieve online oefeningen, een digitaal e-book ... Gaat je school aan de slag met een laptopproject of kiezen jullie om volledig digitaal les te geven? Neem dan contact op met 1 van onze educatief adviseurs voor een voorstel op maat.

Lees hier meer over diddit voor leerlingen.

Lees hier meer over diddit voor leerkrachten.