Op maat van de noden van de leerkracht

Via de handleiding en al het extra lesmateriaal ondersteunt de GENIE-reeks leerkrachten optimaal. We geven je graag een zicht op een greep van ons aanbod voor de leerkracht. Wil je nog meer informatie? Neem dan gerust contact op met je educatief adviseur.

1 Comfort (PLUS) Pack diddit 

DIDDIT 250x105
Via het Comfort (PLUS) Pack van GENIE Fysica of GENIE Fysica GO! heb je per leerjaar via diddit toegang tot het materiaal van alle uitgaven voor 1, 2 én 3 uur (leerschriften en leerboek).  Wil je meer weten over wat diddit te bieden heeft voor GENIE Fysica & GENIE Fysica GO!? Ontdek alles over de functionaliteiten van diddit!

 

Doe je voordeel met de GENIE & GENIE GO!-reeks!

GENIE & GENIE GO! bieden korting aan voor scholen die voor de 3 wetenschappen met GENIE (GO!) zullen lesgeven.

Bestel het speciale 3-in-1 voordeelpakket en ontvang meer dan 30% korting op je Comfort (PLUS) Pack. Meer info hierover bij je educatief adviseur.Covers_GENIE_Fysica_3_jaar3-4_2022

Uitgebreid lesmateriaal

Handleiding met ingevuld leerschrift en didactische tips

Op diddit kun je de handleiding met didactische tips en al het extra lesmateriaal eenvoudig vinden. Uiteraard zorgen we voor de ingevulde versie van de uitgave. Die krijg je in een verkleinde weergave van het leerschrift, met daarrond allerlei didactische tips voor het verwerken van de opdrachten en experimenten.

Ten slotte is er ook aandacht voor extra lesmateriaal, mogelijkheden tot uitbreiding en bijkomend inzetten op de STEM-doelen. Bij het lesmateriaal in diddit kun je per hoofdstuk eenvoudig de bijhorende handleiding, jaarplannen, STEM-projecten, kennisclips, labovideo’s, instructiefilmpjes, afbeeldingen, tekeningen, vademecum, woordenlijst ... terugvinden. Bovendien kun je ook eigen lesmateriaal toevoegen in diddit én lesmateriaal snel delen met je leerlingen!

Helder overzicht van alle leerplandoelstellingen

Je krijgt een overzicht van de leerplandoelen die in elk van de thema’s en online STEM-projecten zijn opgenomen. Daarnaast geven we ook aan welke leerplandoelen uit het Funderend leerplan en het ICT-leerplan je behaalt met de uitgave.

Extra visuele ondersteuning

We bieden heel wat extra visuele ondersteuning bij GENIE Fysica & GENIE Fysica GO!. Zo maken we instructiefilmpjes, demovideo’s en kennisclips op maat van de reeks. Daarnaast voorzien we voor de figuren en tekeningen in het boek alternatieve versies op diddit die je kan gebruiken bij evaluaties, als differentiatiemateriaal voor de leerlingen of om je eigen PowerPoints te maken. Bij de vakken biologie en chemie vind je bovendien heel wat 3D-beelden terug om de les te ondersteunen.Geïntegreerde STEM-aanpak GENIE & GENIE GO!

Met GENIE ondersteunen we je hierin met als doel jongeren enthousiast én STEM-bekwaam te maken. Met de reeks GENIE Fysica (GO!) werk je tweeledig aan de STEM-doelen:

  • In de uitgave: we behandelen de STEM-doelen geïntegreerd met domeinspecifieke doelen.
  • Online op diddit: 6 extra STEM-projecten uitgewerkt door de Techniek- en wetenschapsacademie van de UCLL. De STEM-projecten vertrekken steeds vanuit een duurzaam ontwikkelingsdoel.
Meer over GENIE en STEM
Bordboek vol slimme functionaliteiten

GENIE en GENIE GO! bieden een bordboek voor de leerkracht en een e-book voor de leerling. Zo kun je kiezen om hybride of zelfs digitaal aan de slag te gaan! Een bordboek kan je eenvoudig personaliseren door eenvoudig aantekeningen en bestanden toe te voegen. Bovendien kun je makkelijk vanuit je bordboek oplossingen beschikbaar maken in het e-book van je leerlingen. Via de tekstverwerker in het bordboek kun je ook makkelijk noteren in het bordboek (met sub-, superscript en wetenschappelijke symbolen). Vergeet zeker ook niet dat je extra notitiepagina's aan je bordboek of e-book kan toevoegen om hier apar op te noteren bij bijvoorbeeld het uitwerken van oefeningen.


De juiste tools om te evalueren

In dit vak staan vaardigheden en inzichten centraal. Dat vraagt om een andere manier van evalueren. Hoe bieden GENIE Fysica & GENIE Fysica GO! daar een antwoord op? In de module ‘Evalueren’ vind je alle evaluatiemateriaal: taken, (online) toetsen, evaluatiefiches en het online portfolio.

  1. Via zelfevaluatie aan de hand van de checklist kunnen leerlingen het eigen leerproces voortdurend bijsturen.
    Leerlingen kunnen ook op diddit hun online portfolio invullen en bij de module Resultaten kun je als leerkracht hiervan een overzicht zien. Dan kun jij als leerkracht ook jouw evaluatie invullen. Aan de hand van jouw mening geeft diddit indien nodig een remediëringsopdracht. Jij kan zien welke oefenreeksen diddit
    selecteerde en kiest om de oefenreeksen te accepteren of niet.
  2. Toetsen en taken: reeds voorbereid of zelf samen te stellen, online te maken of printbaar. 
  3. Bewerkbare rubrics om vaardigheden te evalueren.