GENIE Fysica

GENIE Fysica & GENIE Fysica GO! zijn methodes fysica voor de doorstroomfinaliteit.

  • Geïntegreerde didactiek wetenschappen en STEM
  • Visuele insteek met uitgebreid aanbod lesmateriaal
  • Aandacht voor online leren, differentiëren en leren leren
  • Evenwicht tussen wetenschappelijke kennis en boeiende onderzoeken
  • Gemeenschappelijke bouwstenen voor biologie, fysica en chemie
In 2023 lanceren we een nieuw aanbod voor de derde graad. Wil jij op de hoogte blijven? Laat je gegevens achter via de knop hieronder!


Hou me op de hoogte


Fysica_hybride_beeld

Vraag je digitaal leerschrift van jaar 3 aan
Extra STEM-projecten op maat van GENIE Fysica 4

We blijven steeds nadenken hoe we leerkrachten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in hun klaspraktijk. Daarom bieden we bij GENIE Fysica 4 doorheen dit schooljaar boven op het bestaande STEM-aanbod bij GENIE, nog extra STEM-projecten aan, op maat van de inhouden van GENIE Fysica 4. 

De projecten werden in samenwerking met Bart Huyskens uitgewerkt, STEM-coördinator aan het St.-Jozefinstituut (Schoten) en lesgever van nascholingen bij o.a. CNO.  Het materiaal om aan de slag te gaan kun je voordelig aankopen via zijn website

De verschillende projecten zijn zo op elkaar afgestemd, dat je het materiaal deels kunt hergebruiken. Je hoeft niet voor elke leerling een eigen set te kopen. Enkele sets zijn voldoende om aan de slag te kunnen gaan. Ga zeker eens kijken!


Meer over GENIE en STEM
Het aanbod van GENIE Fysica (GO!) in graad 2

GENIE Fysica en GENIE Fysica GO! zetten volop in op het evenwicht tussen wetenschappelijke kennis en actief, onderzoekend leren: vanuit de voorkennis en het dagelijks leven verwerven jouw leerlingen feitelijke kennis over fysica. GENIE Fysica en GENIE Fysica GO! zijn de opvolgers van de wetenschapsmethodes Quark, Quark-T, Sirius en Sirius-T.

Deze methodes maken deel uit van de wetenschapsreeks GENIE. De reeks heeft aparte uitgaven voor het GO! en KathOndVla en biedt een volledig aanbod met aparte uitgaven biologie, fysica of chemie. De GENIE-reeks bouwt verder op de leerlijn wetenschappen in jaar 2 van de methode WONDER.  

Doe je voordeel met de GENIE & GENIE GO!-reeks

GENIE & GENIE GO! bieden korting aan voor scholen die voor de 3 wetenschappen met GENIE (GO!) zullen lesgeven.

Bestel het speciale 3-in-1 voordeelpakket en ontvang 30% korting op je Comfort (PLUS) Pack. Meer info hierover bij je educatief adviseur.


Heb je nog een vraag over GENIE Fysica? Bekijk dan zeker onze pagina over de veelgestelde vragen.


Jaar 3 (vanaf 2021) Jaar 4 (vanaf 2022)
Leerschrift 3.1 / 3.2 / 3.3 Leerschrift 4.1 / 4.2 / 4.3
of 1 leerboek voor 1, 2 én 3 uur

Covers_GENIE_Fysica_3_2022

Covers_GENIE_Fysica_4_2022


Bekijk de uitgebreide infosessie over graad 2

 
Wil je werken met een leermethode die zowel jezelf als de leerlingen alles biedt: leerstof, differentiatie, uitgewerkte labo's, een e-book... dan kies je voor GENIE.

Leerkracht fysica, Damiaaninstituut (Aarschot)

GENIE_Fysica_beeld_diddit

GENIE Fysica en diddit, het beste van twee werelden

Het online leerplatform diddit ondersteunt jou als leerkracht in het secundair onderwijs voor, tijdens én na het lesgeven. Benieuwd hoe GENIE Fysica werkt op diddit?

Ontdek alles over diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur