Fysica

Wil je meer informatie over onze methodes Quark-T en Sirius-T? Neem dan zeker een kijkje op onze webshop of neem contact op met de educatief adviseur voor jouw regio.


Ga aan de slag met de nieuwe methode GENIE Fysica en GENIE Fysica GO!. Deze methodes maken deel uit van de wetenschapsreeks GENIE. De reeks heeft aparte uitgaven voor het GO! en KathOndVla en biedt een volledig aanbod met aparte uitgaven biologie, fysica of chemie.

Met Uitgeverij VAN IN was fysica was nog nooit zo boeiend. We gaan samen met de leerlingen aan de slag met fysische fenomenen aan de hand van een wetenschappelijke methode. We geven de leerlingen kans om tijdens de lessen fysica hun kritische en nieuwsgierige geest te ontwikkelen en laten hen ook groeien in zelfstandigheid. Leren noteren, online leren en differentiëren staat hoog op onze agenda. We houden ook steeds rekening met de voorkennis van de leerlingen bij de lessen fysica. We geven je steeds de tools om de startsituaties van je leerlingen goed in te schatten.

Het is enorm belangrijk dat je als leerkracht je eigen accenten kunt leggen in je les. Daarom bieden we een breed aanbod aan extra materiaal, labovideo's, foto's, beelden, kennisclips ... Zo kun jij flexibel omspringen met het leerwerkboek of handboek en met alle differentiatiemogelijkheden tegemoet komenaan alle noden van je leerlingen.

Uitgeverij VAN IN zet in op wetenschappen en voorziet in de lesmaterialen fysica een evenwicht tussen wetenschappelijke kennis en actief, onderzoekend leren. Je leerlingen werven feitelijke kennis over fysica vanuit hun voorkennis en het dagelijks leven. We bieden jou en je leerlingen bovendien een batterij aan oefeningen en differentiatiemogelijkheden in onze methodes fysica.