Hoe werkt de structuur van TRACK?

Elke unit van TRACK bestaat uit goed afgebakende lesdelen die je flexibel kan inzetten om optimaal in te spelen op de specifieke leernoden van elke klas en leerling. Door een uitgebreide keuze aan lesmateriaal, oefeningen en korte taalactiviteiten zit jij aan het stuur om je leerlingen met vertrouwen Engels te laten spreken.

De Main track bestaat uit verschillende steps. Alles wat de leerlingen nodig hebben om de doelgerichte, communicatieve opdracht (check out) tot een goed einde te brengen wordt stapsgewijs aangebracht en ingeoefend. De woordenschat en grammatica worden geïntegreerd en communicatief behandeld.

Bij elke step uit de Main track hoort een overeenkomstige check uit On different tracks. De leerstof kan hier herhaald, geremedieerd of verrijkt worden. Je kan de checks bundelen of onmiddellijk laten aansluiten op de steps. Op die manier kan je inspelen op de gedifferentieerde leernoden van elke klas.

Elke unit eindigt met een doelgerichte, communicatieve opdracht (check out) waarin de leerling ervaart hoe hij/zij de leerstof in een concrete en levensechte situatie kan gebruiken. De doelgerichte, communicatieve opdrachten zijn zo uitgewerkt dat elke leerling op zijn niveau resultaat kan behalen.

Track n Trace differentiatietraject