De troeven van Buckle Up!

Vanzelfsprekend is Buckle Up! ontwikkeld conform de nieuwe leerplannen en eindtermen. Deze reeks helpt je rekening te houden met de grote diversiteit aan leerlingen in je klas. Klassikaal begeleiden maar ook zelfstandig werken behoren hiermee tot je mogelijkheden.

Op diddit kun je de individuele vorderingen van je leerlingen goed volgen, essentieel wanneer er grote verschillen tussen leerlingen bestaan. Bovendien kun je makkelijk toetsen samenstellen


 

BuckleUp_1_LWB_U6_Sam-en-Dario kopiëren
 • Op maat van leerlingen eerste graad B en arbeidsmarktfinaliteit
  Elke unit heeft een heldere structuur. De moeilijkheidsgraad wordt doorheen de unit geleidelijk opgebouwd. Bovendien houdt Buckle Up! een duidelijke scheiding tussen receptieve en productieve vaardigheden aan. Er is veel aandacht voor woordenschat, herhaling van woordenschat en voor schooltaalwoorden.
 • Focus op motivatie en differentiatie

  Buckle Up! ziet een taal leren als een natuurlijk proces. Succeservaringen staan centraal en bepalen het ritme van de klas, doorheen het leerproces. Omdat je leerlingen erg visueel zijn ingesteld, maken we volop gebruik van relevant beeldmateriaal bij de theorie. Bekijk het fimpje van differentiatie bij Buckle Up!

 • Plannen en evalueren
  Buckle Up! besteedt structureel aandacht aan plannen en evalueren voor leerlingen:

  • Feed up: waar werk ik naartoe?
  • Feedback: hoe heb ik het gedaan?
  • Feed forward: wat moet ik nog doen?

 • Grote variatie aan werkvormen en taalspellen
  Die afwisseling zorgt ervoor dat je leerlingen gemotiveerd blijven om met Engels aan de slag te gaan. Er is aandacht voor klassikaal werken, maar met Buckle Up! worden je leerlingen zeker ook gestimuleerd om zelfstandig aan de slag te gaan. De vele taalspelletjes maken Engels leren met Buckle Up! echt leuk.

 • 'Drill & practise’-oefeningen op diddit
  Vanaf het tweede jaar voorzien we op diddit oefeningen voor het inslijpen van kennis en vaardigheden waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen gaan. In het eerste jaar bieden we een select aanbod aan digitale oefeningen waardoor leerlingen alvast wennen aan het werken in een online leerplatform.

 • Toffe verhalen rond Sam, Dario en hun vrienden
  Buckle Up! sluit goed aan bij de belevingswereld van jongeren. Centraal in de units staan Sam en Dario, een stoere meid en een toffe jongen die van alles meemaken in hun dagelijks leven. Die verhaallijn en de natuurlijke thema’s maken van Buckle Up! een realistische methode die Engels op een heel concrete manier aan leerlingen aanreikt.


 

BuckleUp_1_LWB_U6_outfit2