Optimum, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!
Optimum

Dé reeks voor economie voor GO!, aso, tso & bso

Optimum is dé overkoepelende reeks voor economie, handel, handelseconomie, boekhouden, kantoor en logistiek voor alle graden in aso, tso en bso van het gemeenschapsonderwijs (GO!).

De methode staat voor een ervaringsgerichte aanpak en stimuleert het probleemoplossend denken op een didactisch gevarieerde manier. Optimum legt het accent op competenties en activerende werkvormen zoals groepswerk, zelfstandig werk, opzoekingswerk, onderzoek, debat, didactische uitstappen, ,…

De leerwerkboeken bieden een heldere opbouw volgens een doordacht stramien. Ze vertrekken steeds van een levensechte situatie die aansluit bij de leefwereld van de leerlingen. Er wordt ruime aandacht besteed aan vakoverschrijdende eindtermen zoals burgerzin, duurzaamheid en creativiteit.

De troeven:

  • de gevarieerde, ervaringsgerichte aanpak
  • de bijzondere aandacht voor attitudevorming
  • de methodesite met een waaier aan extra materiaal, weblinks en bijkomende oefeningen
  • de Optimum-lesfiches waarop specifieke voorkennis of bepaalde basisvaardigheden bondig uitgelegd worden
  • de uitgebreide handleiding met ingevuld leerwerkboek, didactische tips, extra materiaal
  • de cd-rom met extra pakket aan informatie en beeldmateriaal bij Optimum logistiek
  • de keuze voor het gebruiksvriendelijke boekhoudpakket BOB Software
  • de mogelijkheid om met het bordboek te werken
 

 logo


TRACK & diddit, het beste van twee werelden
Het onlineleerplatform diddit ondersteunt jou als leerkracht in het secundair onderwijs voor, tijdens en na het lesgeven. 

Benieuwd hoe TRACK werkt op diddit?

Ontdek alles over diddit

Bestellerarenmateriaal-lang

Optimum boekhouden, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Boekhouden

Optimum Boekhouden wordt gebruikt in de tweede graad aso & tso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak boekhouden op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 


Optimum Kantoor, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!


Optimum - Handelseconomie Boekhouden Kantoortechnieken

Optimum Handelseconomie / Boekhouden / Kantoortechnieken wordt gebruikt in de tweede graad bso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor de vakken handelseconomie, boekhouden en kantoor op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 


Optimum handelseconomie, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Handelseconomie

Optimum Handelseconomie wordt gebruikt in de tweede graad aso & tso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). •De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak handelseconomie op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 

Optimum Handelsroute, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Handelsroute

Optimum Handelsroute wordt gebruikt in de 1ste graad van het gemeenschapsonderwijs (GO!), richting Handel en beroepenveld Kantoor & Verkoop. De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak handel op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen.

Bestellerarenmateriaal-lang

Optimum, handboekenreeks voor economie, handel, boekhouden, kantoor en logistiek voor aso, tso & bso in het GO!

Optimum - Logistiek

Optimum Logistiek wordt gebruikt in de derde graad bso en tso van het gemeenschapsonderwijs (GO!). De reeks Optimum brengt de leerinhouden voor het vak logistiek op een vlotte en gevarieerde manier in de leefwereld van de leerlingen. 


Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur