TeleScoop graad 2: uitgebreide ondersteuning van de leerkracht

Via de handleiding en al het extra lesmateriaal ondersteunt de TeleScoop-reeks leerkrachten optimaal. We geven je graag een zicht op een greep van ons aanbod voor de leerkracht. Wil je nog meer informatie? Neem dan gerust contact op met je educatief adviseur.

Comfort (PLUS) Pack diddit 

DIDDIT 250x105
Via het Comfort (PLUS) Pack van TeleScoop of TeleScoop GO! heb je toegang tot diddit met al het materiaal van de uitgave. Wil je meer weten over wat diddit te bieden heeft voor TeleScoop & TeleScoop GO!? Ontdek alles over de functionaliteiten van diddit!

Lesmateriaal in diddit

Handleiding met ingevuld leerwerkboek en didactische tips

Op diddit kun je de handleiding met didactische tips en al het extra lesmateriaal eenvoudig vinden. Uiteraard zorgen we voor de ingevulde versie van de uitgave. Die krijg je in een verkleinde weergave van het leerwerkboek, met daarrond allerlei didactische tips voor het verwerken van de opdrachten en experimenten.

Bij het lesmateriaal in diddit kun je eenvoudig de bijhorende handleiding, jaarplannen, STEM-projecten, video's op maat, ontdekplaten, afbeeldingen, tekeningen, vademecum ... terugvinden. Bovendien kun je ook eigen lesmateriaal toevoegen in diddit én lesmateriaal snel delen met je leerlingen!

Helder overzicht van alle leerplandoelstellingen

Je krijgt een overzicht van de leerplandoelen die in elk van de thema’s en online STEM-projecten zijn opgenomen. Daarnaast geven we ook aan welke leerplandoelen uit het Funderend leerplan en het ICT-leerplan je behaalt met de uitgave.

Extra visuele ondersteuning

We bieden heel wat extra visuele ondersteuning bij TeleScoop & TeleScoop GO!. Zo maken we video op maat van de reeks. Daarnaast voorzien we voor duidelijke tekeningen en figuren, ontdekplaten ... 

Meer over lesmateriaal in diddit
Bordboek vol slimme functionaliteiten

TeleScoop en teleScoop GO! bieden een bordboek voor de leerkracht en een e-book voor de leerling. Zo kun je kiezen om hybride of zelfs digitaal aan de slag te gaan! Een bordboek kan je eenvoudig personaliseren door eenvoudig aantekeningen en bestanden toe te voegen. Bovendien kun je makkelijk vanuit je bordboek oplossingen beschikbaar maken in het e-book van je leerlingen. Via de tekstverwerker in het bordboek kun je ook makkelijk noteren in het bordboek. Vergeet zeker ook niet dat je extra notitiepagina's aan je bordboek of e-book kan toevoegen om hier apar op te noteren bij bijvoorbeeld het uitwerken van oefeningen.

Meer over het bordboek & e-book in diddit
Online oefenen en opdrachten in diddit

Adaptieve online oefeningen

Per thema en hoofdstuk kan elke leerling adaptief oefenen op zijn/haar eigen niveau. Iedere oefenreeks voegt steeds opnieuw vragen samen uit onze database, waardoor de leerling steeds nieuwe combinaties van opgaven krijgt. Een oefenreeks combineert bovendien verschillende werkvormen. Elke oefenreeks bevat 3 verschillende niveaus. Afhankelijk van hoe goed de oefeningen gaan, zal de leerling moeilijkere of makkelijkere oefeningen aangeboden krijgen. Zo zijn leerlingen écht aan het leren, op hun eigen niveau en ritme.

Meer over online oefenen in diddit

Opdrachten met leerpad maken

Combineer lesmateriaal en oefeningen tot opdrachten met een gepersonaliseerd leerpad. Volg je leerlingen op de voet op en stuur hen persoonlijke feedback.

Meer over opdrachten met leerpad in diddit
Evalueren en portfolio's in diddit

De juiste tools om te evalueren

In dit vak staan vaardigheden en inzichten centraal. Dat vraagt om een andere manier van evalueren. Hoe bieden TeleScoop & TeleScoop GO! daar een antwoord op? In de module ‘Evalueren’ vind je alle evaluatiemateriaal: (online) toetsen, evaluatiefiches en het online portfolio.

  1. Via zelfevaluatie aan de hand van de checklist kunnen leerlingen het eigen leerproces voortdurend bijsturen.
    Leerlingen kunnen ook op diddit hun online portfolio invullen en bij de module Resultaten kun je als leerkracht hiervan een overzicht zien. Dan kun jij als leerkracht ook jouw evaluatie invullen. Aan de hand van jouw mening geeft diddit indien nodig een remediëringsopdracht. Jij kan zien welke oefenreeksen diddit
    selecteerde en kiest om de oefenreeksen te accepteren of niet.
  2. Toetsen: reeds voorbereid of zelf samen te stellen, online te maken of printbaar. 
  3. Bewerkbare rubrics om vaardigheden te evalueren.


Meer over evalueren en portfolio's in diddit
Resultaten in diddit

Online resultaten opvolgen

In diddit zorgen we ervoor dat je jouw leerlingen op de voet kan volgen. Je kan in
de module ‘Resultaten’ zien hoeveel een leerling online heeft geoefend, hoe goed zijn opdrachten gingen en zijn online evaluaties. Bovendien geef je gemakkelijk online feedback en kun je remediëring op maat samenstellen. Punten van online evaluaties kun je ook doorsturen naar Skore van Smartschool.

Meer over resultaten in diddit