TeleScoop

TeleScoop is een methode aardrijkskunde voor de A-stroom, doorstroom- en dubbele finaliteit.

  • Onderzoekend leren staat centraal, aan de hand van boeiende vragen
  • Optimaliseren van leerrendement met spiraalsgewijze aanpak
  • Sterke structuur en ondersteuning voor de leerling

 

In 2023 lanceren we een nieuw aanbod voor de derde graad. Wil jij op de hoogte blijven? Laat je gegevens achter via de knop hieronder!

Hou me op de hoogte

Telescoop_hybride_beeld
Waarom werken met TeleScoop?

TeleScoop is de nieuwe reeks aardrijkskunde voor de A-stroom, doorstroom- en de dubbele finaliteit. De reeks zet sterk in op onderzoekend leren, steeds vanuit grote vragen en probleemstellingen met oog voor de leefwereld van jongeren. In graad 2 bieden we aparte versies aan voor het KathOndVla (TeleScoop) en het GO! (TeleScoop GO!).

In de thema‚Äôs van TeleScoop volgen de leerlingen steeds hetzelfde overzichtelijke traject om zich via onderzoekend leren de kennis en vaardigheden stap voor stap eigen te maken. We bieden voldoende ruimte voor verwondering en herkenning, maar aan het einde is er ook aandacht voorzien voor oefeningen op het onlineleerplatform diddit.  

Uniek aan TeleScoop is de spiraalsgewijze aanpak: bepaalde leerstof uit de eerste graad wordt door middel van activerende oefeningen herhaald en uitgebreid of verdiept met de nieuwe elementen van de tweede graad.


TeleScoop_diddit_beeld
Telescoop en diddit, het beste van twee werelden

Het online leerplatform diddit ondersteunt jou als leerkracht in het secundair onderwijs voor, tijdens én na het lesgeven. Benieuwd hoe TeleScoop werkt op diddit?

Ontdek alles over diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur