de boeck atlas - nieuwe editie

de boeck atlas, in lijn met de nieuwe eindtermen

  • In lijn met de nieuwe, Vlaamse eindtermen
  • Gebruiksgemak als prioriteit
  • In samenwerking met de Universiteit van Gent
  • Geactualiseerde kaarten met de nieuwste gegevens
  • Oog voor belangrijke thema's zoals klimaatopwarming, conflictgebieden, migratiestromen, weerfenomenen ...
Bekijk de vernieuwde de boeck atlas Ontvang 20 gratis klasexemplaren
de boeck atlas hybride beeld
Actueel en volledig vernieuwd

Op basis van de nieuwe eindtermen hebben we de ‘de boeck atlas’ in 2021 volledig herbekeken en vernieuwd. Heel wat kaarten werden geactualiseerd met de laatste gegevens. Daarnaast breidden we de atlas uit met kaarten op verschillende ruimtelijke schaalniveaus. Zo kun je onderwerpen zowel op lokaal, regionaal als mondiaal niveau behandelen. Kaarten die niet meer relevant zijn, werden uit de atlas geschrapt. 

Het gebruiksgemak van de atlas is altijd onze eerste prioriteit. We hebben de kaarten zo ingericht dat de leerlingen zelfstandig de juiste kaart kunnen kiezen. We gaven de kaarten een weloverwogen plaats in de atlas, waardoor je leerlingen gemakkelijker horizontale en verticale relaties kunnen leggen. Een nieuwe editie vraagt om een nieuwe, frisse lay-out en ook daar hebben we werk van gemaakt. 

De ‘de boeck atlas’ wordt gemaakt in samenwerking met de Universiteit Gent. De kaarten sluiten aan op de noden van Vlaamse leerlingen en je mag er zeker van zijn dat ze aan de hoogste standaarden beantwoorden. Wat correctheid van weergaven betreft, is de ‘de boeck atlas’ ongeëvenaard.

We focussen op kaarten die relevant zijn voor alle jaren en graden van de A-stroom, de doorstroom- en de dubbele finaliteit. Dankzij het uitgebreide aanbod aan kaarten kun je heel flexibel te werk gaan. Als leerkracht kun je vrij kiezen waar je een bepaald thema wilt behandelen, waardoor je atlas een echt werkinstrument wordt, in alle graden van het secundair onderwijs.

Meer over de vernieuwingen
Aanbod de boeck atlas

Voordelig aan de slag, ook digitaal

Je leerlingen gaan al aan de slag met de nieuwe 'de boeck atlas' voor € 28 (hardcover of softcover). Het uitgebreide digitale aanbod is inbegrepen in de prijs. Zo hebben je leerlingen heel hun schoolcarrière hun eigen e-book ter beschikking, net als ontdekplaten en extra digitaal lesmateriaal. Het e-book kunnen ze volledig personaliseren door zelf materiaal, links ... toe te voegen. De leerlingen kunnen ook op aparte notitiepagina's hun eigen aantekeningen toevoegen. Via QR-codes in de atlas ontsluiten we op een toegankelijke manier extra lesmateriaal en websites.

Als leerkracht heb je via het Comfort Pack toegang tot het digitale luik bij de 'de boeck atlas'. Via het bordboek kun je de atlas volledig digitaal inzetten. Je kan het bordboek eenvoudig zelf personaliseren met eigen materiaal, hyperlinks en aantekeningen. Dit allemaal kun je ook eenvoudig delen met het e-book van jouw leerlingen. Daarnaast biedt diddit een uitgebreide handleiding bij de atlas, extra lesmateriaal en online ontdekplaten. De ontdekplaten laten toe om kaarten laag per laag te vormen en zo op een overzichtelijke manier een kaart op te bouwen met je leerlingen.

Wil je volledig digitaal aan de slag met de 'de boeck atlas'? Dan kan! Contacteer een van onze educatief adviseurs voor meer uitleg en een aanbod op maat.

Leerling Leerkracht
de boeck atlas - hardcover de boeck atlas - softcover Comfort Pack

Cover_atlas_2021_hardcover€ 28 

Inclusief e-book, ontdekplaten & online lesmateriaal via diddit

Cover_atlas_2021_softcover € 28

Inclusief e-book, ontdekplaten en online lesmateriaal via diddit

€ 52

  • Bordboek van de atlas
  • Uitgebreide handleiding met didactische inspiratie, hulpmiddelen en lessen
  • Didactische ontdekplaten met lagen
  • Extra online lesmateriaal
Bekijk de uitgebreide infosessie
Voor wie is de boeck atlas?

A-stroom B-stroom aso tso/kso bso
Doostroomfinaliteit
(D)
Dubbele finalteit
(D/A)
Arbeidsmarktfinaliteit
(A)
Domeinoverschrijdend
(DO)
Domeingebonden
(DG)
de boeck atlas
kleine de boeck atlas de boeck atlas
de boeck atlas
de boeck atlas
kleine de boeck atlas

 

 logo


de boeck atlas & diddit, het beste van twee werelden
Het online leerplatform diddit ondersteunt jou als leerkracht in het secundair onderwijs voor, tijdens én na het lesgeven. Benieuwd hoe de boeck atlas werkt op diddit?

Ontdek alles over diddit

Hoe kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een nieuwe methode, wens je een presentatie voor je school of heb je hulp nodig bij het gebruik van je methode? Onze educatieve adviseurs helpen je graag verder met persoonlijk advies.

Contacteer mijn educatief adviseur