Wie wij zijn

VAN IN is de grootste educatieve leermiddelen ontwikkelaar in België. Wij ontwikkelen innovatieve leeroplossingen voor leerlingen en leerkrachten die het onderwijs van vandaag en morgen mogelijk maken

Onderwijs zit in ons DNA sinds 1833!

We zijn onderdeel van de Europese groep Sanoma Learning, een divisie van het Finse Sanoma die ons kunnen inspireren en ondersteunen. We hebben vestigingen in Mont-Saint-Guibert en Gent. Onze hoofzetel is gelegen in Wommelgem. 

Wat doen we?

VAN IN is toonaangevend in de markt en speelt een belangrijke rol bij het helpen bereiken van “het onderwijs van morgen”, waar gedifferentieerd onderwijs steeds belangrijker wordt. Daarom wordt blijvend geïnvesteerd in kwalitatieve content en digitale leerplatformen die gepersonaliseerd leren mogelijk maken.  


Basis onderwijs

over ons basis onderwijs


Secundair onderwijs

over ons secundair onderwijs

Hoger onderwijs

over ons hoger onderwijs


Pionier in digitalisering

Bingel bestaat 11 jaar! VAN IN lanceerde in 2011 Bingel als eerste online platform voor leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs, en trok daarmee de digitalisering van het onderwijs op gang. In de eerste dagen van januari 2021 werd ook de 2 miljardste oefening gemaakt op Bingel. Ondertussen wordt dit Vlaamse topproduct ook Europees gebruikt.

Bingel blijft evolueren, de kinderen boeien en leerkrachten ondersteunen.

In 2015 is ook Diddit het digitaal leerplatform voor secundair onderwijs gelanceerd. Waarbij we vandaag al in 75% van de scholen aanwezig zijn.

werknemers van in

Meer dan 1800 auteurs (onderwijsprofessionals uit de klaspraktijk) + 200 interne collega’s.

herziening methodes

De onderwijshervorming in SO gaf meer dan 22 (nieuw/hernieuwde) methodes met zich mee voor ons team.

diddit users

Vorig schooljaar telde diddit maar liefst 240.000 unieke gebruikers.

bingel usage

86% van alle Vlaamse lagere schoolkinderen Bingelen en elke dag worden er 1,3 miljoen oefeningen op Bingel gemaakt (in de klas, aan de keukentafel, in de kinderkamers…)

$name

bingel_Favicon-mini

Bingel is het all-round onlineleerplatform voor het lager onderwijs waar leerkracht én leerling centraal staan.

Ga naar Bingel

 diddit_favicon - mini

diddit is het motiverende digitale leerplatform voor alle leerlingen en leerkrachten in het secundair onderwijs.

Ga naar diddit

 blend-favicon-mini

Blend geeft docenten in het hoger onderwijs de vrijheid om te kiezen, want jij weet het best welke ingrediënten jouw les nodig heeft.

Ga naar Blend

H)Erkend

In 2015 “International Educational Learning Resources Award” met Bingel op de London Book Fair.  VAN IN werd met bingel en diddit  onze digitale leerplatformen, verkozen tot het beste ICT-project van het jaar! In 2018 kreeg Bingel bij de internationale Comenius EduMedia Awards de gouden medaille voor digitale onderwijsmiddelen voor scholen heeft gewonnen en werden we genomineerd voor de Trends Digital Pioneer award. .

Onze missie

Samen slimmer leren: daar gaan we bij VAN IN elke dag voor. 

Vol overgave, want we geloven rotsvast in sterk onderwijs en innovatieve leeroplossingen. Wij ondersteunen leerkrachten om het beste uit zichzelf en uit hun leerlingen te halen.

En met de glimlach, want we hebben een boon voor blije leerlingen en leerkrachten. Het is mooi om talenten te zien groeien. Het is nog mooier om eraan te mogen bijdragen.

Met een sterk team!

Dankzij de enthousiaste inzet van onze medewerkers en auteurs kunnen wij het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aanbieden.

Wil je hiervan deel uitmaken?Hoofdkantoor

Uitgeverij VAN IN
Nijverheidsstraat 92/5
2160 Wommelgem

BE 0465 672 452
RPR Antwerpen

+ 32 3 432 95 00
uitgeverij@vanin.be