20/05/2021 - VR project Safety in virtual reality

Samen met enkele partners en Carl Boel (PhD-researcher Digital Media Experiences, Thomas More) werken we aan de lancering van het VR project Safety in virtual reality. 

VR

Een virtual reality training om leerlingen uit het secundair onderwijs veilig gedrag aan te leren op de werkplaats rond veiligheid, hygiëne, evaluatie, ergonomie ... 

VAN IN ondersteunt dit project vanuit onze expertise in didactiek, we testen de techniek mee uit en ontdekken hoe VR kan bijdragen aan het leerproces rond het thema veiligheid op de werkplaats.

Virtual reality kent als innovatief leermiddel een sterke opmars in het Vlaamse onderwijs en bij Vlaamse onderwijspartners.

Dit project zet, over opleidingen heen, het belang van veiligheid centraal. Het wil 6 VR-modules realiseren rond veiligheid in een toolbox met een handleiding voor leerkrachten.

Dat gebeurt binnen een uitgebreid partnerschap: VAN IN  en SupportSquare, RTC Oost-Vlaanderen, Syntra West, Thomas More en UGent (Edum@st) en enkele scholen zelf: KTA MOBI Gent, GO! Atheneum Avelgem, Go! Mira, VLOT,  Sint-Laurentius en het Bernardus Technicum.

Meer over Innovet >>> https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/innovet-wat-hoe-en-waarom

Meer info over dit project volgt snel.