26/01/2021 - VAN IN steunt project van Stichting Robin

Stichting Robin wil financieel kwetsbare gezinnen helpen met de schoolfacturen. Met een Robin-pas kunnen deze gezinnen schoolmaterialen (zoals leermiddelen & werkmaterialen) aankopen met een renteloze gespreide betaling én eventueel een fikse korting.

Samen met de verschillende spelers in het onderwijsveld (uitgeverijen en distributeurs) zetten we onze schouders onder dit project van Stichting Robin. 
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts plant met de steun van dit project van Stichting Robin volgend schooljaar alvast tot 20.000 kwetsbare leerlingen te helpen met schoolkosten. Het aantal geholpen kinderen moet elk jaar toenemen en de waaier van kosten waarbij ze hulp zullen krijgen, zal steeds breder worden.

Toegang tot het onderwijs is gratis in Vlaanderen, maar ouders betalen wel voor schoolmateriaal. Zeker in het secundair onderwijs kunnen die studiemateriaalkosten oplopen, zeker voor mensen in armoede. Ongeveer 1 kind op 5 groeit op in armoede. Vaak doorlopen zij (een deel) van het schooljaar zonder alle schoolboeken, werkschriften of werkmateriaal. Zo missen zij kansen en lopen ze sneller leerachterstand op.

Armoede is een maatschappelijk onrecht. Ook VAN IN wil hier aan meewerken opdat alle families en kinderen dezelfde mogelijkheden zouden hebben in ons onderwijs. We kijken alvast uit om hier een bijdrage aan te leveren. Laten we samen een verschil maken!

Meer info over Stichting Robin kan je terugvinden via www.stichtingrobin.be 

Wie is Stichting Robin?
Stichting Robin helpt gezinnen om schoolrekeningen op een haalbaar ritme te betalen - al dan niet dankzij een financiële tegemoetkoming. Stichting Robin verleent die hulp met een duidelijk objectief: Ze wil kinderen helpen om alles uit ons mooie onderwijs te halen. Een onbetaalde schoolfactuur staat veel te vaak in de weg. Vandaag start Stichting Robin met het aanpakken van de kost van leermiddelen bij de start van het schooljaar. Op termijn wil de Stichting een tussenschakel worden voor alle kosten op de schoolfactuur.

Wat is een ‘Robinpas’?
Een ‘Robinpas’ maakt de schoolrekening lichter en regelt een haalbaar afbetalingsplan. Stichting Robin werkt samen met scholen om ouders in alle discretie een Robinpas toe te kennen. Die passen worden ingezet bij het bestellen en betalen van schoolmateriaal. De Robinpas geeft een kind in armoede de garantie dat hij/zij geen lege boekentassen heeft bij de start van het schooljaar. De ouders krijgen dankzij de Robinpas hulp op basis van een haalbaar afbetalingsplan, al dan niet in combinatie met een fikse korting. Zo wordt de schoolrekening verteerbaar gemaakt.

Heb je hierover een vraag?  Neem dan contact met onze communicatiepartner Elsie Van Linthout, via 0475 26 01 03