13/03/2020 - VAN IN stelt heel Bingel gratis ter beschikking van het basisonderwijs voor leren op afstand

Digitaal leerplatform Bingel laat alle leerkrachten toe alle oefeningen op maat en instructiefilmpjes ter beschikking te stellen aan hun leerlingen de komende weken

 Wommelgem, 13 maart 2020 - Leermiddelenmaker VAN IN draagt bij tot het mogelijk maken van onderwijs op afstand voor alle lagere schoolkinderen de komende drie tot vijf weken. De grootste educatieve uitgever van het land stelt heel zijn digitaal leerplatform Bingel gratis ter beschikking van alle scholen. Dus inclusief de extra, betalende, delen.

 Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stuurde vannacht een omzendbrief rond. “Dit is geen vakantie. We moeten zorgen dat er een leeraanbod blijft”.

 Uitgeverij VAN IN biedt alle lagere scholen de kans om leerlingen ook thuis en in de opvang op school te laten oefenen en leren. VAN IN geeft alle scholen volledige toegang tot haar digitaal leerplatform Bingel, inclusief alle differentiatiemateriaal en het verrijkingsaanbod zoals filmpjes met uitleg. Zo kunnen scholen ook de komende weken leerlingen onderwijs op maat aanbieden aan al hun leerlingen.

 Concreet:

  • De leerkrachten kunnen voor alle lessen taken op maat klaarzetten;
  • Leerkrachten hebben toegang tot alle instructiefilmpjes die leerlingen helpen om de leerstof onder de knie te krijgen;

     

  • Via Bingel Raket kan de leerkracht op afstand opvolgen hoe die taken/oefeningen evolueren en bijsturen;
  • Opdrachten die niet goed lopen, kunnen als Raket-taak heel eenvoudig terug ingepland kunnen worden;
  • Leerkrachten kunnen via Bingel feedback geven aan de leerling.

VAN IN zorgt voor voldoende documentatie om de leerkracht (gevorderd en beginnend) zo goed mogelijk op weg te helpen.

Scholen die nog niet met Bingel werken kunnen contact opnemen met VAN IN via bingel@vanin.be.

 

Winfried Mortelmans, CEO van Van In: ”Van In neemt als aanbieder van papieren en digitale leermiddelen zijn verantwoordelijkheid op. We stellen ons populaire leerplatform Bingel voor het basisonderwijs alvast volledig open voor alle scholen. We bekijken wat we verder nog kunnen doen om de leerkrachten en alle scholen te ondersteunen in deze ongeziene situatie ”.

 

Bingel wordt vandaag al gebruikt door 81% van de Nederlandstalige scholen voor wat betreft het algemeen deel, dus zonder de bijkomende, betalende modules. In het voorbije schooljaar maakten de leerlingen van het basisonderwijs maar liefst 226,2 miljoen oefeningen op Bingel.