13/03/2020 - VAN IN maakt onlineleerplatform diddit toegankelijk voor alle leerkrachten

Wommelgem, 13 maart 2020 - Leermiddelenmaker VAN IN draagt bij tot het mogelijk maken van onderwijs op afstand voor alle leerlingen van het secundair onderwijs. De grootste educatieve uitgever van het land stelt zijn digitaal leerplatform diddit gedurende twee maanden volledig open voor alle scholen. Dat betekent dat alle leermaterialen en instructiefilmpjes, evenals de digitale toetsen, ter beschikking zijn van alle leerkrachten en niet enkel van de huidige gebruikers.

 Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stuurde vannacht een omzendbrief rond:“Dit is geen vakantie. We moeten zorgen dat er een leeraanbod blijft”.

 VAN IN wil hier graag aan bijdragen en geeft alle scholen daarom volledige toegang tot haar digitaal leerplatform diddit, voor alle beschikbare vakken. Zo kunnen leerkrachten ook de komende weken hun leerlingen met kwalitatief lesmateriaal blijven ondersteunen.

 Concreet betekent dat voor leerkrachten het volgende:

  • Ze hebben toegang tot al het lesmateriaal van de uitgeverij,kunnen hun eigen lesmateriaal toevoegen en dat alles delen met hun leerlingen
  • Ze kunnen opdrachten en digitale toetsen klaarzetten voor hun leerlingen, en hun inspanningen en resultaten opvolgen.
  • Op basis van de resultaten kunnen ze individuele remediëringstrajecten klaarzetten.
  • Leerkrachten kunnen bovendien oplossingen via het bordboek delen met hun leerlingen.

Leerkrachten die het platform nog niet gebruiken en interesse hebben in dit aanbod kunnen contact opnemen via diddit@vanin.be om toegang te krijgen.

Winfried Mortelmans, CEO van VAN IN: “Bij VAN IN hebben we beslist om zowel ons platform voor basisonderwijs (Bingel) als ons platform voor secundair onderwijs open te stellen voor alle leerkrachten. Leerkrachten van het secundair kunnen bijvoorbeeld lesmodules ter beschikking stellen, en daarna digitaal een toets afnemen om te controleren welke leerstof verwerkt is. Zodra scholen opnieuw open gaan, kunnen ze zich dan focussen op de onderdelen waar leerlingen problemen mee hebben, en zo toch nog het leerplan afwerken.”

Diddit wordt vandaag gebruikt in 622 scholen (ca. 60 % van alle Vlaamse scholen secundair onderwijs). Diddit is beschikbaar voor quasi alle vakken, aansluitend bij de leermethodes van VAN IN. Er bestaat ook een Franstalige variant (Udiddit).