23/02/2022 - VAN IN and Microsoft krikken leesvaardigheid van Vlaamse leerlingen op

Betere leesvaardigheid van Vlaamse leerlingen door combinatie van Microsoft Teams, AI en Bingel 

logo_microsoftlogobingel

VAN IN en Microsoft slaan de handen in elkaar om de leesvaardigheid van de kinderen in de Vlaamse lagere scholen te verbeteren. Dit in reactie op de recente daling van Vlaanderen in de internationale rangschikking op vlak van leesvaardigheid bij 10-jarigen. VAN IN en Microsoft combineren daartoe hun respectievelijke expertise – de VAN IN-leermethodes en het leerplatform Bingel enerzijds en de Reading Progress-tool in Teams anderzijds.

We ontwikkelden zo een uniek leerplatform waarop leerlingen zelfstandig kunnen oefenen en leerkrachten de ontwikkeling in hun leesvaardigheid op de voet kunnen volgen.

Vanuit onze gezamenlijke ambitie en missie om het onderwijs maximaal te ondersteunen, hebben we  technologie en  expertise gebundeld. Door de leermethodes via Bingel te combineren met Reading Progress kunnen leerlingen zelfstandig oefenen via Microsoft Teams. Het unieke leerplatform waarop Reading Progress en de content van VAN IN samenkomen is Bingel. Deze nieuwe tool binnen Bingel zal de “Bingel Leestutor” heten, naar analogie met tutorlezen. Daarbij leest een ouder kind 1 op 1 met een jonger kind met als doel de leesvaardigheid, zowel technisch als begrijpend, te verhogen.

‘VAN IN kijkt altijd uit naar bijkomende tools om leerkrachten te ondersteunen’, aldus Winfried Mortelmans, CEO van VAN IN. ‘Deze nieuwe technologie, in combinatie met de content van VAN IN, kan leerlingen beter leren lezen, en leerkrachten helpen nog meer op maat van elk kind te werken. We bekijken hoe we deze tool binnen Bingel kunnen aanbieden, zodat alles gecentraliseerd blijft binnen één gebruiksvriendelijk platform.’

Ontdek het volledige persbericht  >>