17/06/2016 - VAN IN en De Boeck bundelen hun krachten

Uitgeverij VAN IN NV, ’s lands grootste educatieve uitgever, neemt De Boeck over. De Boeck stelt een 90-tal mensen tewerk in kantoren in Berchem en Louvain-La-Neuve en behoort tot de top vijf qua educatieve uitgevers in ons land. De Boeck, dat in handen was van Ergon Capital Partners III SA, vervoegt nu VAN IN, dat zelf een 120-tal medewerkers telt.

kinderen-krachttraining   “Samen zullen VAN IN en De Boeck leerlingen nog beter kunnen helpen om goede resultaten te halen en liever te leren, en leerkrachten nog meer kunnen ondersteunen om liever en efficiënter les te geven”, aldus Winfried Mortelmans, CEO van VAN IN. 
“We zullen het onderwijs van de toekomst meer dan ooit mee mogelijk kunnen maken. 
Scholen vragen meer en meer om multi-kanaal educatieve oplossingen. In 2015 hebben we meer dan 5 miljoen € geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze methodes en digitale platformen. Door het complementair aanbod van VAN IN en De Boeck samen te voegen, kunnen we onze digitale investeringen ten goede doen komen aan een ruimere portfolio van kwalitatieve leeroplossingen. En dit bovendien met een internationaal bedrijf als Sanoma Learning achter ons, waardoor we ook toegang hebben tot internationale know how”, besluit Mortelmans.

“We zijn fier op wat we bereikt hebben de voorbije vijf jaar”, licht Gerda Ghysels, CEO van De Boeck, toe. “Door onze passie voor hoogstaande educatieve methoden, hebben we continu marktaandeel gewonnen en zijn we vandaag de leidende uitgever voor wetenschappen in het secundair onderwijs.
We kijken er naar uit om te partneren met VAN IN om leerkrachten, leerlingen en auteurs nog meer toegevoegde waarde te bieden. We beschouwen het immers ook als onze sociale plicht om kwalitatief onderwijs te ondersteunen. Sanoma Learning’s internationale schaal en expertise in digitale oplossingen, zal onze verdere ontwikkeling nog versnellen”, aldus nog Ghysels.

Marktposities

Beide uitgevers samen zullen met een sterkere en uitgebreidere portfolio aan methodes de markt in Vlaanderen, Brussel én Wallonië leiden, zowel voor het basis- als het secundair onderwijs. De Boeck heeft daarnaast ook producten voor het hoger onderwijs, en een methode voor het behalen van het rijbewijs (Feu Vert). VAN IN heeft dan weer Schoolonline, een administratieve software voor scholen en leerlingen.

Beide merknamen, VAN IN en De Boeck, blijven bestaan.

De overname

Concreet is het Uitgeverij VAN IN NV die De Boeck Education NV en De Boeck Digital NV overneemt. Operationeel gaat het om 1 bedrijf, maar legaal zijn het dus twee bedrijven. Beide entiteiten van De Boeck samen vertegenwoordigen 16,9 miljoen € omzet. VAN IN NV realiseerde in 2015 zo’n 35 miljoen euro omzet.

VAN IN is een 100% dochter van het Nederlandse Sanoma Learning BV, dat actief is in Nederland, Finland, Zweden, Polen, en dus België. De overname van De Boeck werd vandaag getekend. Er wordt in de komende weken een team samengesteld dat zal uitzoeken hoe beide bedrijven het meeste halen uit het samengaan. Voorlopig blijft ongeveer alles bij het oude voor de medewerkers en klanten.

Over Van In

VAN IN is de grootste educatieve uitgeverij in België en een pionier op het vlak van adaptief leren en het inzetten van technologie om leerkrachten en leerlingen te ondersteunen. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve leermiddelen voor kinderen, jongeren en volwassenen, die zo dicht mogelijk aansluiten bij wat leerlingen en leraren nodig hebben. Van In biedt onder meer digitale leerplatformen aan: bingel (N)/Wazzou (F) voor het lager onderwijs, en diddit (N)/Uddid (F) voor de eerste graad secundair onderwijs.

VAN IN werd opgericht in 1833, telt vandaag 120-tal medewerkers en is gevestigd in Wommelgem en Louvain-La-Neuve. VAN IN maakt deel uit van de internationale Sanoma Learning-groep.

Over De Boeck

De Boeck is een Belgische, toonaangevende, educatieve uitgeverij met focus op kwalitatieve, educatieve uitgaven en digitale leermiddelen voor het Franstalig basis- en secundair onderwijs en het Nederlandstalig secundair en hoger onderwijs.

De Boeck heeft kantoren in Antwerpen en Louvain-la-Neuve en stelt een 90-tal mensen tewerk.

De Boeck realiseerde een omzet van 16,9 miljoen € in 2015.