20/03/2015 - International Educational Learning Resources Award: bingel finalist

Uitgeverij VAN IN is met bingel, het succesvolle digitale onderwijsplatform voor leerlingen en leerkrachten van de lagere school, genomineerd voor één van de London Book Fair International Excellence Awards 2015. Samen met 2 andere educatieve uitgeverijen uit Ierland en de Verenigde Staten dingt uitgeverij VAN IN met bingel naar de 'International Educational Learning Resources Award'.

Een jury van internationale experts koos uitgeverij VAN IN en bingel uit een lange lijst van deelnemers uit tientallen landen. De winnaar wordt donderdagavond 14 april 2015 bekend gemaakt op de London Book Fair.

Bingel kreeg in het verleden reeds de prijs voor 'beste Belgische online content voor kinderen' in de categorie 'professionals' uit de handen van Click Safe, een onderdeel van Child Focus.

Dat bingel populair is bij leerlingen en leerkrachten blijkt uit het feit dat meer dan 70 % van de lagereschoolleerlingen en 80 % van de lagere scholen 'bingelen'.

Bingel werd in september 2014 volledig vernieuwd. Om leerlingen nog meer te motiveren werden op de vernieuwde bingel nieuwe werelden en verhalen geïntroduceerd en kan bingel ook op tablets gebruikt worden. Daarnaast bevat het leerkrachtgedeelte bijkomende differentiatiemogelijkheden om het beste uit elk kind te halen. Bingel is niet alleen beschikbaar in Vlaanderen, ook in Wallonië (Wazzou.be), Zweden en Finland werd het platform geïntroduceerd.