25/10/2016 - Boekenbeurs 2016: onze interessante sessies

boekebeurs_1

Sinds juni 2016 hebben we onze krachten gebundeld en zullen Uitgeverij VAN IN & De Boeck samen een stand hebben op de Boekenbeurs. Onze stand vind je in hal 1, n° 108.

Daarnaast hebben we nog een heleboel interessante sessies voorzien tijdens de Boekenbeurs. Ontdek hieronder het volledige programma:

Maandag 31/10: alles over slaap (interview/gesprek)

Tijdstip:  15:00 - 15:30 
Zaal: oranje podium
Moderator:  Sjoukje Smedts

Ik ben nog niet moe! Klinkt dit je bekend in de oren? Je bent niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de ouders het afgelopen half jaar regelmatig uit zijn slaap werd gehouden door zijn kroost. Er bestaat helaas geen wondermiddel om je kind elke nacht te laten slapen als een roos. Maar met een goed slaapritueel en een positieve aanpak van het slaapgedrag van je kind kom je al een heel eind. Ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers zet je stap voor stap op weg. Je ontdekt welk slaaptype bij jouw kind hoort en welke technieken en tips in jouw gezin het meeste effect zullen hebben. En bovenal: ze toont hoe je samen met je kind op een leuke manier kunt werken aan een betere nachtrust!

Huisarts Bruno Ariens reikt ook volwassenen die de slaap moeilijk kunnen vatten, een aantal praktische tips aan en slaat daarbij de brug naar mindfulness. Zo functioneert je overdag niet langer op halve kracht. Met een aantal tips voor korte meditatieoefeningen kan je bij thuiskomst de slaap meteen weer vatten.

Woensdag 2/11: voorleessessie Bib-box

Tijdstip:  11:00 en 14:30
Zaal:  op de stand

Kom gezellig naar de voorleessessie uit het nieuwe leesaanbod, Bibbox, geschikt voor alle kinderen van het lager onderwijs.  

  • 11:00: Frank Pollet, mede-auteur van BiB-BoX, leest voor uit zijn boek  Ezels! 
  • 14:30: Do Van Ranst, gekende auteur van kinder- en jeugdboeken, leest voor uit één van zijn BiB-BoX boekjes 

Woensdag 2/11: zonder zorgen digitaal naar morgen (presentatie)

Tijdstip:  17:00 - 18:00
Zaal:  geel podium

Bingel in combinatie met onze digitale oplossingen helpen leerkrachten om op een eenvoudige manier gepersonaliseerd onderwijs in de praktijk waar te maken.

Donderdag 3/11: aan het hoofd in de zorgsector, reden voor kopzorgen? (interview/gesprek)

Tijdstip:  21:00 - 22:00 
Thema:  night of the profs, opvoeding en gezondheid
Zaal:  rood podium

Als arts of verpleegkundige verleen je uitstekende zorg. Maar wat als je doorgroeit naar een leidinggevende functie?

Hoe creatief ga je om met de normen die de overheid oplegt? Hoe ondersteun je medewerkers bij de toegenomen zorgdruk? Hoe perfect kan of moet zorg zijn? Hoe beoordeel en waardeer je je medewerkers? Van jou wordt verwacht dat je een visie kan ontwikkelen en uitvoeren. Je beschikt ongetwijfeld over leiderschapscompetenties, maar die zijn nog niet sterk ontwikkeld. Wat nu?

Twee experts en auteurs reiken oplossingen aan voor de dagelijkse praktijk.
Deelnemers aan het gesprek zijn Neree Claes voorzitter Wit-Gele Kruis Limburg, hoofdgeneesheer en professor aan UHasselt en de Antwerp Management School en auteur van Leidinggeven in de gezondheidszorg en Rika De Bens, Directeur Patiëntenzorg ZNA Joostens en auteur van Infectiepreventie.

Donderdag 3/11: de patiënt centraal, maar wat met de verpleegkundige?(interview/gesprek)

Tijdstip:  20:00 - 21:00
Thema:  night of the profs, opvoeding en gezondheid
Zaal: rood podium

Wat gebeurt er als je de patiënt centraal zet, en niet het systeem waarin hij terechtkomt? Als je hem ziet als méér dan de optelsom van verschillende verpleegkundige handelingen? Als verpleegkundigen zich breder engageren in zorgtrajecten?

Het zijn enkele vragen waarmee integrerende verpleegkunde aan de slag gaat. Deze nieuwe visie op zorg en mens heeft ook gevolgen voor de verpleegkundige. De eisen nemen toe, maar integrerende verpleegkunde zorgt ook voor meer kwaliteit, een sterkere binding met de cliënt, de verdere professionalisering van het beroep en een grotere arbeidstevredenheid. Of niet? Aan de hand van enkele stellingen bekijken we de voor- en nadelen van integrerende verpleegkunde.

Deelnemers aan het gesprek zijn Piet Vanthemsche, voorzitter van het Wit-Gele Kruis en betrokken bij het boek Wegwijs in de thuisverpleging, en Walter Sermeus, coauteur van het boek Integrerende verpleegkunde revisited.

Woensdag 9/11: ontdek diddit, hét online leerplatform voor secundair onderwijs (demo) 

Tijdstip:  11:00, 12:00, 14:00 en 16:00
Zaal: op de stand

Meer dan 78.000 leerlingen zijn dit schooljaar gestart met diddit voor Frans, wiskunde, Nederlands, Engels, godsdienst, geschiedenis, muziek… in secundair onderwijs.  Ontdek in 30 minuten hoe diddit, digitaal leren mogelijk maakt, differentiëren haalbaar én een bron van inspiratie kan bieden.  Diddit, de grote broer van bingel, biedt differentiatie binnen bereik en motiveert je leerlingen om te leren! 

Ontdek tijdens deze demo om 11:00, 12:00, 14:00 en 16:00 wat diddit voor jou en je leerlingen kan betekenen. Wees er snel bij (plaatsen zijn beperkt). 
 
Meer info? http://www.boekenbeurs.be/