22/06/2018 - Bingel wint internationale pedagogieprijs

Wij zijn bijzonder fier om te kunnen melden dat ons digitale leerplatform Bingel bij de internationale Comenius EduMedia Awards de gouden medaille voor digitale onderwijsmiddelen voor scholen heeft gewonnen. Die prijs beloont educatieve media die zowel op inhoudelijk als op pedagogisch vlak uitblinken.   

Bingel werd door de internationale jury in de bloemetjes gezet omdat het een innovatieve leeromgeving biedt aan de leerlingen. Tegelijkertijd looft de jury ook de differentiatiemogelijkheden die Bingel biedt aan leraars en de manieren waarop ouders via het platform bij de ontwikkeling van hun kinderen worden betrokken. Ten slotte scoorde Bingel goede punten bij de jury voor de verschillende spelelementen die in het platform verwerkt zijn, zoals het personaliseren van een eigen avatar door de leerlingen.

De medaille bevestigt voor ons dat het we met de ontwikkeling van Bingel de juiste weg kozen. “Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden die digitalisering biedt om het onderwijs te versterken, de leerresultaten te verbeteren en de motivatie van kinderen te verhogen”, zegt onze CEO Winfried Mortelmans. “Deze prijs sterkt ons in die overtuiging. In Vlaanderen hebben leerkrachten en leerlingen het online adaptief oefenen en leren snel omarmd. Op amper 7 jaar tijd werden in het Vlaams onderwijs al meer dan 1 miljard oefeningen gemaakt op het platform. De mogelijkheden die digitaal leren biedt, maken het simpel om de leerstof te diversifiëren en zo leerlingen op hun eigen niveau te laten werken.”

De internationale Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Gesellschaft für Pädagogik, Information und Medien e.V (GPI). GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. In 2018 is het de 23ste keer dat de prijzen worden uitgereikt aan  innovatieve digitale leermiddelen met een hoge didactische waarde. Wie de prijs wint, wordt beslist door een internationale jury van experten. De prijsis uniek in Europa omdat ze niet gebonden is aan makers of leveranciers van educatief materiaal.

Het is overigens niet de eerste keer dat Bingel in de prijzen valt. In 2015 won Bingel de International Educational Learning Resources Award op de London Book Fair. Bingel werd toen al geprezen omdat het kinderen en leerkrachten een veilige, motiverende en gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving aanbiedt.

Cominiusaward

Meer info over de Cominius Award kan je vinden via http://www.comenius-award.de/