15/04/2015 - bingel internationale winnaar van de London Book Fair International Excellence Awards 2015

Uitgeverij VAN IN, specialist in de ontwikkeling van educatieve leermiddelen, heeft met bingel de  prestigieuze International Educational Learning Resources Award in de wacht gesleept op de London Book Fair International Excellence Awards 2015.

logowinner

Het succesvolle digitale leerplatform voor leerlingen en leerkrachten uit het lager onderwijs haalde het in een internationale competitie van twee andere educatieve uitgeverijen uit Ierland en de Verenigde Staten.

Een jury van internationale experts koos uitgeverij VAN IN en bingel uit een lange lijst van deelnemers uit tientallen landen. Een delegatie van VAN IN ontving op de uitreikingplechtigheid de prijs uit handen van Lis Tribe, managing director bij Hodder Education. De jury loofde de inspanningen van VAN IN om kinderen en hun leerkrachten een veilige, motiverende en gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving aan te bieden, zowel thuis als op school.

 award IMG_1307 


Over bingel

Bingel is niet aan haar proefstuk toe: het leerplatform won in het verleden al de prijs voor ‘beste Belgische online content voor kinderen’ in de categorie 'professionals' uit de handen van Click Safe, een onderdeel van Child Focus. In 2011 eindigde het woord 'bingelen' op de tweede plaats in de categorie 'jongerentaal' bij de verkiezing van het Van Dale Woord van het jaar.

VAN IN lanceerde bingel in 2011. Leerkrachten kunnen op bingel gedifferentieerd taken klaarzetten en hun leerlingen optimaal opvolgen. De uitgeverij was de eerste met dergelijk ICT-aanbod. Meer dan 70% van de leerlingen uit het lager onderwijs en 80% van de lagere scholen 'bingelen'.

Bingel werd in september 2014 volledig vernieuwd en dat is ook de jury van de London Book Fair International Excellence Awards 2015 niet ontgaan. Om leerlingen nog meer te motiveren werd in deze nieuwe versie nog extra aandacht geschonken aan gamification, motivatie en gepersonaliseerde leerpaden: op de vernieuwde bingel werden nieuwe werelden en verhalen geïntroduceerd. Bovendien kan bingel nu ook op tablet gebruikt worden. Daarnaast bevat het leerkrachtgedeelte bijkomende differentiatiemogelijkheden om het beste uit elk kind te halen.

Bingel is niet alleen beschikbaar in Vlaanderen, ook in Wallonië (Wazzou.be), Zweden en Finland werd het platform inmiddels geïntroduceerd.

Bingel krijgt in september 2015 een vervolg in het secundair onderwijs met het online leerplatform 'diddit' en er is tijdens de zomervakantie een aparte Zomerbingel-app beschikbaar.

Over de London Book Fair International Excellence Awards

De International Excellence Awards werden voor het eerst uitgereikt tijdens de London Book Fair 2014 en bekronen innovatieve organisaties binnen de wereldwijde uitgeefwereld. De winnaars worden per categorie geselecteerd door een jury van internationale experts.