29/11/2016 - 2022 is nabije toekomst

Klinkt 2022 u veraf in de oren? Eigenlijk is het nog maar 5 jaar verwijderd.

Eind oktober vroegen we aan de directies basisonderwijs in Vlaanderen hoe zij het onderwijs in deze nabije toekomst zien.  200 scholen lieten het ons weten en de resultaten spreken voor zich.

Uit onze 2022-enquête blijkt dat directies overduidelijk ervaren dat de onderwijswereld in verandering is.  Niet zomaar, maar op een ingrijpende manier waarbij vanzelfsprekendheden zoals als het klassikaal intructiemoment - dat we sinds het ontstaan van het onderwijs kennen -  niet langer de enige standaard zal zijn.  Een snelgroeiende diversiteit en nieuwe technische ontwikkelingen staan aan de wieg van deze evolutie.

Als educatieve uitgeverij is VAN IN zich reeds langer bewust van deze trend, het dagelijks in praktijk brengen van écht gedifferentieerd onderwijs: het ondersteunen en ontwikkelen van individuele talenten en  het (h)erkennen van noden in een  uiterst diverse schoolomgeving.

Als uitgeverij willen wij scholen dan ook  ondersteunen bij deze bijzonder uitdagende opdracht.  Hiervoor realiseerden we de voorbijgaande jaren een zevental ontwikkelingen om 'het onderwijs van morgen' te helpen bij het bereiken van de onderwijsdoelstellingen.

Tijdens de directiedagen kwamen directies te weten hoe we dat gaan doen. Ook op de VAN IN-dagen lichten we een tipje van de sluier op.  Tot dan laten wij u alvast even meekijken naar de resultaten van de 2022 enquête. Tussen de vragen door leest u enkele anonieme directie-antwoorden op de vraag: "Wat is voor u de grootste uitdaging tegen 2022?"

Ontdek hier het volledige rapport: http://www.onderwijsvanmorgen.be/enquete_2022