Kinderbijbel Hosanna! voor kinderen uit het lager onderwijs.
Hosanna! - kinderbijbel met meer dan 150 verhalen

Het leerplan en Tuin van Heden.nu hechten veel belang aan het Bijbelritueel. Kinderen herkennen op die manier de momenten waarop u uit de Bijbel vertelt. Om het Bijbelritueel een extra dimensie te geven, hebben we de Bijbelverhalen die Kolet Janssen voor Tuin van Heden.nu schreef in een klasbijbel gebundeld. In die Bijbel staan ook nog andere verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Alles samen, meer dan 150 verhalen prachtig geïllustreerd door Roel Ottow.

Wilt u Hosanna! al eens inkijken?

Dat kan via het bladerboek van een fragment uit Hosanna!
Uit het Oude Testament kunt u de passage Mozes bekijken, uit het Nieuwe Testament is de verhalenreeks Jezus ontmoet mensen opgenomen.

Hieronder kunt u ook enkele citaten uit recensies over Hosanna! nalezen.

Kenmerken

  • In vierkleurendruk en met een harde kaft
  • Bevat 182 verhalen op 242 pagina's
  • Prachtig geïllustreerd door de bekende bijbelillustrator Roel Ottow

Recensie uit Kerknet

Met het oog op de doelgroep, jonge lezers, herschrijft de auteur de vaak moeilijk toegankelijke Bijbelteksten. Ze maakt hiervoor gebruik van verschillende technieken. De verhalen worden sterk ingekort en herschreven in een eigentijdse taal. Het aandeel van de dialogen wordt versterkt. Vaak introduceert de auteur ook (verzonnen) kindpersonages, die verwonderd kijken naar wat er gebeurt, vragen stellen of commentaar geven zoals ook de jonge lezers van vandaag dat zouden kunnen doen. Die kinderblik geeft de aloude verhalen een frisse toets.

Hosanna! is een uitstekend (voor)leesboek voor thuis, op school of in de catechese dat de Bijbelverhalen voor kinderen aantrekkelijk maakt. Kinderen vanaf ca. 8 jaar kunnen de verhalen zeker begrijpen; vanaf 10 jaar kunnen ze de verhalen uit dit boek zelf lezen. De kleurrijke illustraties van Roel Ottow zullen kinderen zeker aanspreken.

Voor leerkrachten en begeleiders biedt het boek ook een opstap naar de echte Bijbel. Bij elk onderdeeltje geeft de auteur aan van welk Bijbelboek of van welke evangelietekst ze vertrokken is. Voor de kindertijd van Jezus steunt ze vooral op Lucas, maar er wordt ook een klein stukje uit Matteüs ingelast. Bij het lijdensverhaal volgt ze vooral Marcus, aangevuld met enkele verrijzenisverhalen uit Johannes en het Emmaüsverhaal uit Lucas. Zo krijgt de volwassen lezer inzicht in de complexiteit van de Bijbel en biedt het boek de mogelijkheid om vlot terug te keren naar de oorspronkelijke tekst en de bredere context.

Recensie uit Kerk&Leven

In Hosanna! kiest Kolet Janssen voor een godsbeeld dat tegemoetkomt aan de eisen van onze rationele, geseculariseerde wereld, waarin kinderen veel sneller dan voorheen hun eerste naïviteit verliezen. God is daarbij vaker een (innerlijke) stem dan wel een antropomorf wezen. De aloude verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament krijgen daardoor een frisse, eigentijdse toets.