Over de auteurs

Marketing voor doeners is het resultaat van een unieke samenwerking over 3 hogescholen heen. 

Wie is An Boone?

An is altijd geboeid geweest door internationale economie. Na haar studies Handels- en Financiële Wetenschappen sloot ze de opleiding af met een masterproef over expats. Vervolgens werkte ze 15 jaar in de b2b sales, vooral in Duitsland en Nederland. Ze stond mee als exposant op vakbeurzen in Brussel, Londen, CeBIT Messe (Hannover) en Las Vegas.

Voortdurend zoeken naar een beter begrip van haar (potentiële) klanten, gaf haar ontzettend veel energie. Ze probeerde in het hoofd te kruipen van haar klant om zo veel doelgerichter te kunnen communiceren met hen. Ze had het geluk om in tal van bedrijven en organisaties te kunnen meewerken om zo haar expertise steeds te kunnen laten groeien.

Vervolgens deelde ze haar ervaringen met studenten en liet ze hen kennis maken met de praktijk via de integratie van real-life opdrachten, gastcolleges, bedrijfsbezoeken of deelname aan netwerkevents. Naast haar rol als docent, talentcoach en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool, is ze ook erg actief als ondernemer waar ze door consultancy, training en coaching kmo’s ondersteunt op vlak van marketingcommunicatie. De combinatie van praktijk en onderwijs geeft haar nu ontzettend veel energie.

Haar kennis en expertise deelt ze graag met jou via dit marketingboek voor doeners. Een zeer praktijkgerichte leidraad ter ondersteuning van je eigen marketingaanpak. Meten is weten in de marketing.

Wie is Christof Jans?

Christof heeft een passie voor marketing en supply chain. Na zijn bachelor in Marketing en master in Supply Chain werkte hij 20 jaar lang voor grotere bedrijven, vooral in Nederland. Na verschillende functies kreeg hij de kans om projectleider te worden voor sales en marketing. Daar heeft hij ook statistische vraagvoorspellingsmodellen geëvalueerd en geïmplementeerd. Hij was actief in verschillende langdurige projecten op vlak van verkoopondersteuning in Zwitserland, China, Singapore en Tsjechië.

Doordat zijn werk-privébalans in gevaar kwam, besloot hij het roer om te gooien. Naast zijn passie voor marketing leerde hij over zichzelf dat hij het ongelooflijk leerrijk vond om mensen met zijn kennis en enthousiasme van punt A naar punt B te brengen. Hij besloot als docent te werken aan de Hogeschool PXL, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met digitale en internationale marketing. In 2010 richtte hij samen met een collega het postgraduaat Digitale Marketing op: toen een primeur. Daarnaast richtte hij zijn eigen zaak JED Opleidingen op, waar hij kmo’s ondersteunt op vlak van marketing en logistiek beleid.

Elke morgen staat hij nog steeds gelukkig op met het idee dat hij met studenten, cursisten en bedrijven mag samenwerken om bestaande concepten goed te implementeren en nieuwe concepten te bedenken. Niet plannen maar doen! Dat is ook waar het in dit boek om gaat. Dat is ook de passie die hij deelt met zijn coauteurs: geïnteresseerden een volwaardig platform aanbieden waar plannen ook effectief gerealiseerd kunnen worden. Met veel casestudy’s en praktische voorbeelden nemen ze jou mee op een bijzondere reis van punt A naar punt B…

Wie is Harold van der Kraan?

Na zijn studies Journalistiek aan de AP Hogeschool startte Harold zijn carrière in de evenementensector waar hij beurzen, filmvoorstellingen en cultuurprojecten organiseerde. Vervolgens ging hij aan de slag bij het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen. Hij werkte er mee aan verschillende projecten zoals employer branding-campagnes en het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl. Daarnaast hield hij zich ook veel bezig met interne bedrijfscommunicatie en HR. Nadien behaalde hij als werkstudent nog een master Visuele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen.

Met Smooth Communication startte Harold ondertussen ook een eigen communicatie- en eventbureau op en sinds enkele jaren is hij voltijds betrokken bij de AP Hogeschool. Naast het doceren van communicatie- en mediavakken was een van zijn opdrachten de voorbije jaren het coachen en begeleiden van studenten in het werkplekleren. Harold is gebeten door alles wat met PR, marketingcommunicatie en de match met de arbeidsmarkt te maken heeft. Vanuit die betrokkenheid werkte hij vol enthousiasme mee aan dit praktische doeboek.