Benoît Depaire


Prof. dr. Benoît Depaire is hoogleraar Beleidsinformatica aan de Universiteit Hasselt en actief binnen de onderzoeksgroep Beleidsinformatica. Zijn onderwijs focust op de rol van IT en data in het bedrijfsleven en zijn expertise varieert van technische IT-vakken (Knowledge Discovery, Database Management …) tot meer bedrijfskundige IT-vakken (Beleidsinformatica, Project Management, Business Model Design …).

Zijn onderzoek situeert zich in het domein van data mining, process mining en behavioral analytics. Hij is auteur van diverse publicaties in wetenschappelijke tijdschriften zoals Business and Information Systems Engineering, Information Systems, Decision Support Systems, Knowledge-Based Systems, Journal of Heuristics, IEEE Transactions on Services Computing en International Journal of Production Economics.

Ten slotte verzorgt hij ook met de toegepaste onderzoekscel BIARU advies- en dienstverlening in het domein van data science en AI. BIARU helpt bedrijven met het begrijpen en benutten van data in hun besluitvorming en bedrijfsvoering, het ontwikkelen van intelligente diensten die gebruik maken van data en AI, en het opzetten van workshops rond het gebruik van AI op de bedrijfsvloer.